Compania UNIQA Asigurari, parte a UNIQA Group Austria, si-a majorat capitalul social cu suma de 172 milioane de lei (40 milioane de euro), reprezentand o crestere cu 66% a capitalului social detinut de companie anterior, de peste 260 de milioane de lei, aceasta majorare fiind aprobata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) la finele lunii decembrie 2011.
Capitalul social al UNIQA Asigurari este de 432 milioane de lei, suma care va asigura o dezvoltare solida a companiei si care va sustine implementarea cu succes a proiectelor companiei.

“Obiectivele UNIQA Asigurari pe termen lung sunt imbunatatirea pozitiei in piata romaneasca de asigurari si dezvoltarea afacerilor pe segmentele profitabile. Pentru realizarea acestora implementam un program de dezvoltare ce ne va permite cresterea durabila pe termen lung si adaptarea la schimbarile economiei” a declarat Florin Golovatic, presedinte - director general UNIQA Asigurari.

Structura actionariatului companiei a ramas aceeasi, actionarii UNIQA Asigurari fiind UNIQA International Beteiligungs-Verwaltungs GmbH - cu o detinere de 99.9999% din capitalul social si UNIQA International Versicherungs-Holding AG, cu o detinere de 0.0001% din capitalul social.

UNIQA Group Austria este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala si opereaza 40 de companii de asigurare. In Romania, UNIQA a achizitionat in 2008 integral UNITA, compania schimbandu-si ulterior numele in UNIQA Asigurari. UNITA, infiintata in anul 1990 in Timisoara, a fost prima companie privata de asigurari din Romania. In anul 2010, UNIQA Group patrunde si pe piata de asigurari de viata din Romania prin compania UNIQA Asigurari de viata.

Primele subscrise de UNIQA Asigurari, in primel trei trimestre din 2011, au scazut cu 5,7%, la 293 de milioane de lei, potrivit datelor UNSAR, in timp ce indemnizatiile platite au scazut cu la 268,26 milioane de lei, cu 10,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri