Era creditarii nerestrictionate pentru state si municipalitati s-a incheiat, iar acum a venit vremea socotelilor dupa probleme create incepand de acum 30 de ani, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de Bloomberg.
Tarile din Europa Centrala si de Est sunt intr-o pozitie mai buna sa depaseasca actuala criza din zona euro, "intrucat in realitate sistemul financiar din regiune este destul de sanatos", a spus Treichl, miercuri, la Praga, informeaza Mediafax.

Problemele economice si politice ale Ungariei au un impact "negativ asupra regiunii", insa autoritatile de la Budapesta pot redobandi increderea investitorilor in circa un an daca fac schimbari, inclusiv o intelegere cu Fondul Monetar International, a spus el.

In Grecia, initiativele private de a rezolva criza datoriilor tarii "vor avea probabil nevoie de foarte mult noroc", a adaugat directorul Erste.

Retrogradarea Austriei de catre S&P ar putea determina o decizie similara in cazul grupului Erste, insa efectul asupra grupului financiar ar fi redus. Erste va ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9% pana in iunie, daca nu se intampla ceva care sa impiedice acest proces, a afirmat Treichl.

Grupul Erste este prezent in Romania intermediul grupului BCR, care include BCR, BCR Banca pentru Locuinte, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities si BCR Chisinau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri