UniCredit Tiriac Bank a lansat un produs de economisire pe termen mediu si lung, cu scadente de pana la 7 ani, in contextul in care a identificat existenta cererii pe astfel de maturitati lungi, odata cu stabilizarea economiei.
Depozitul pe termen mediu si lung are scadente la 2,3,5 si 7 ani, dobanda in lei fiind fixa, de 7%, in timp ce la euro aceasta este crescatoare si ajunge pana la 6% la termenul de 7 ani.

Reprezentantii UniCredit au explicat ca dobanda in lei este fixa la orice termen pentru ca asteptarile clientilor sunt in directia unei scaderi a dobanzilor, in timp ce la euro estimarile sunt de crestere a dobanzilor.

Totodata, clientii acestui produs vor beneficia si de o optiune de retragere anticipata, unde vor fi aplicate dobanzi mai mici in functie de anul in care vor fi retrasi banii.

"In ultimii 3-4 ani, de cand economisirea a inceput sa insemne mai mult, bancie si-au diversificat foarte mult aceasta zona. Am lansat acest depozit in contextul in care ne lipseau produsele de economisire pe termen lung", a spus Bogdan Spuza, directorul de marketing si segmente al UniCredit Tiriac Bank.

El apreciaza ca in aceasta zona cererea va creste si se bazeaza pe faptul ca depozitele la termen au crescut cu 30% in perioada decembrie 2008 - decembrie 2011 si toata aceasta crestere a fost sustinuta de expansiunea produselor de economisire pe termen lung (peste 6 luni).

"Este o perioada propice pentru o astfel de lansare de produs, in conditiile in care volatilitatea a scazut semnificativ", a mai spus Spuza, care mizeaza ca pana la sfarsitul anului sa vanda acest produs catorva mii de clienti.

Potrivit lui, piata tinta pentru depozitele pe o perioada de 5-7 ani este data de clientii cu disponibilitati banesti mai ridicate, care de cele mai multe ori au familii.

In acelasi timp, UniCredit Tiriac Bank a mai lansat si un plan de economii care se adreseaza in special clientilor carora le lipseste disciplina financiara.

La planul de economisire, clientul va primi o dobanda de 5% la lei, pentru sume depuse lunar mai mici de 500 lei sau 100 euro, sau de 5,5% pentru sume mai mari.

In euro, dobanda este de 1,75% (sub 100 euro depusi pe luna), respectiv 2,25% (peste 100 euro).

Stabilizarea economiei incurajeaza economisirea pe termen lung

Economistul sef al UniCredit Tiriac Bank, Dan Bucsa, considera ca acum este un moment bun pentru a ne orienta spre economisirea pe termen lung, intrucat economia s-a stabilizat, ceea ce se vede din scaderea ratei anuale a inflatiei.

De asemenea, dobanzile la lei ar putea intra pe o tendinta de scadere, cea ce face foarte atractiv depozitul pe termene lungi in lei, cu o rata fixa de 7%.

"Chiar daca rata inflatiei va creste, nu estimam sa ajunga la 7% in viitorul apropiat, daca nu vor exista socuri exogene sau cresteri de taxe importante", a explicat Bucsa.

In ceea ce priveste dobanzile in euro, economistul UniCredit apreciaza ca "probabil vor fi dobanzi mai mari pe o perioada mai lunga de timp, de pana la 10 ani", in contextul in care lichiditatea nu se va ieftini pe termen lung, avand in vedere presiunile de a indeplini cerintele de capital, dar si primele de risc cerute in actualele conditii de investitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri