Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FGCIMM) a acordat in 2011 peste 220 de garantii in cadrul programului guvernamental „Mihail Kogalniceanu”, cu o valoare medie de 78.000 lei, se arata intr-un comunicat.
Astfel, FGCIMM a acordat garantii totale in valoare de aproape 17,2 milioane lei (peste 4 milioane euro).

Fondul a anuntat ca este pregatit sa continue acordarea de garanţii în cadrul programului „Mihail Kogălniceanu”, imediat dupa aprobarea plafonului de garantii pentru anul 2012.

„In conformitate cu prevederile art.4 alin.(4) din OUG nr.60/2011 pentru aprobarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru I.M.M, „plafonul anual al garantiilor ce pot fi acordate in conditiile programului pe perioada de implementare 2011-2013 se stabileste de catre Ministerul Finantelor Publice si se aproba prin hotarare a Guvernului.”. Proiectul acestei Hotarari de Guvern este deja elaborat de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de co-initiatori, si se afla in procedura de avizare”, se arata in comunicatul FGCIMM.

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), unitatea de implementare a programului „Kogalniceanu”, a anuntat ca pentru anul 2012 intentioneaza sa extinda incheierea de conventii de colaborare cu alte institutii de credit, acestea trebuind sa depuna eventualele oferte de parteneriat pana la data de 31 ianuarie 2012.

Programul guvernamental se axeaza pe doua componente, respectiv subventionarea a maxim 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM il acceseaza, dar nu mai mult de 6,5% pe an, dar si acordarea de garantii, de catre Fondul National de Garantare, de cel mult 80% din valorea imprumutului, fara ca garantia sa depaseasca 100.000 de lei. Companiile eligibile pot primi finantari de pana la 125.000 de lei.

In program s-au inscris zece banci, respectiv BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Alpha Bank, Garanti Bank, OTP Bank Romania, Pro Credit Bank si UniCredit Tiriac Bank.

Executivul a alocat pentru program subventii totale de 165 milioane lei, din care 24 milioane lei in acest an, 70 milioane lei in 2012, iar restul, de 71 milioane lei, in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri