HVB Bank a lansat produse si servicii destinate clientilor persoane juridice cu cifra de afaceri anuala de pana la 2,5 milioane de euro. Produsele sunt special concepute pentru a satisface nevoile acestui segment de clientela si includ: pachete de produse si servicii, descoperit de cont, credit pentru capital de lucrusi credit pentru investitii.
HVB Bank doreste sa construiasca parteneriate pe termen lung cu intreprinderile mici si mijlocii si un prim pas consta in lansarea acestei oferte. Prin asigurarea unei game complexe de produse si servicii, banca isi propune sa construiasca si sa dezvolte cu aceasta categorie de clienti o relatie parteneriala bazata pe consultanta, flexibilitate si inovatie, declara Manuela Plapcianu, Vicepresedinte HVB Bank Romania.

Pachetele de produse si servicii reprezinta o solutie moderna si flexibila de administrare a finantelor unei intreprinderi mici sau mijlocii. Ele ofera inclusiv modalitati alternative de a lucra cu banca, clientul economisind atat timp, cat si bani.

HVB Bank pune la dispozitia clientilor sai 3 tipuri de pachete de produse si servicii: BASIC, INTENSIVE si ADVANCED. Aceste pachete sunt definite de grade de complexitate diferite, clientul avand posibilitatea de a alege solutia care raspunde cel mai bine nevoilor sale.

Pachetele includ conturi curente, carduri, serviciul Online B@nking, Telephone Service si un numar de ordine de plata gratuite efectuate prin Online B@nking. Online B@nking este o solutie de administrare de la distanta a finantelor, accesibila 24 de ore din 24, 7 zile din 7, oricand si de oriunde exista un computer cu acces la Internet. Accesul in sistem este securizat pe 3 niveluri, ceea ce ofera siguranta maxima pentru operatiunile efectuate. Acest serviciu ofera: acces facil la informatiile despre cont, atat sold in timp real, cat si istoricul tranzactiilor; management mai bun al tranzactiilor: toate tipurile de tranzactii pot fi autorizate cu una sau mai multe semnaturi si se pot stabili limite de suma, precum si drepturi de acces diferite in functie de utilizator; management flexibil al mai multor conturi: un singur utilizator poate accesa conturi ale uneia sau mai multor companii.

Descoperitul de cont este un produs de creditare flexibil, care sprijna clientul in acoperirea oricaror nevoi de lichiditate pe termen scurt. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 10.000 EUR in echivalent lei, iar structura de garantii este foarte simpla si nu include garantii materiale.

Creditul pentru capital de lucru are o durata a finantarii de maximum 12 luni, cu posibilitatea prelungirii facilitatii la scadenta. Creditul poate fi folosit pentru finantarea nevoilor curente, inclusiv pentru emiterea de scrisori de garantie si acreditive. in cazul companiilor cu rezultate financiare foarte bune, nu se solicita garantii materiale pentru obtinerea creditului.

Creditul pentru investitii este destinat finantarii achizitiei de echipamente si bunuri imobiliare. Perioada de creditare este de maximum 5 ani, in cazul achizitiei de echipament, si respectiv 10 ani, pentru investitiile imobiliare. Clientii pot beneficia si de o perioada de gratie de maximum 6 luni pentru rambursarea ratelor de capital. Contributia proprie a clientului este de minimum 30% din valoarea investitiei. Structura de garantii este foarte flexibila si se stabileste in functie de performanta financiara a firmei si de experienta pe piata.

Prin oferta sa, HVB Bank asigura clientilor avantaje importante: comisioanele si dobanzile asociate creditului sunt printre cele mai mici din piata si absolut transparente; produsele si serviciile sunt definite prin flexibilitate privind destinatia creditului si garantiile; raspunsul este rapid; iar produsele de creditare sunt insotite de servicii de consultanta personalizata, care duc la identificarea unor solutii de finantare optime, determinate in functie de specificitatea clientului.

Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca tiriac. Pregatirile pentru integrarea celor doua banci au inceput la 1 septembrie 2005, iar pe parcursul acestora cele doua banci vor functiona in paralel.

Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 2,5 miliarde EUR, cu 82 de unitati si o cota de piata de aproximativ 8%.

HVB Bank Romania este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), banca prezenta in Romania inca din septembrie 1998. Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group. Cu active totale de 770 miliarde EUR, la finalul lui iunie 2005, si cu o capitalizare de piata de 54 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri