Din pacate piata de asigurari nu a fost nici in 2011 o vedeta a pietei financiare, desi, noi, managerii din asigurari am vorbit intotdeauna despre la schimbari de strategie si concept, dar cand a fost necesar sa demostram acest lucru nu am reusit sa ne adaptam situatiilor din piata, a declarat Mihai Tecau (foto), director general BCR Asigurari.
“Cred ca putem sa ne trezim inca, mai ales pentru ca presiunea este foarte mare, in special la companiile care au in actionariat investitori straini. Cea mai frecventa greseala a managerilor din asigurari a orientarea exclusive catre profit, in loc de o consolidare a companiilor pentru a stimula cresterea pietei”, a declarat Tecau.

Declaratiile au fost facute la conferinta XPRIMM Annual Forecast Meeting - Asigurari Generale.

El a adaugat ca in 2011 BCR Asigurari nu a avut pierderi importante pe segmentul RCA, insa la nivel de venituri totale compania a cunoscut o diminuare valorilor inregistrate. “Am pus presiune pe oamenii mei sa adduce venituri suplimentare din dezvoltarea altor segmente de asigurari, in afara celui auto”.

Omniasig va fuziona cu BCR Asigurari, prin absorbtie, in prima jumatate a acestui an, iar noua companie formata astfel va deveni lider de piata, depasind liderul actual Astra Asigurari, din punct de vedere al primelor brute subscrise.

La nivel general, piata asigurarilor a scazut cu 3,71%, la noua luni in 2011, la 6,08 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurarile auto (RCA +CASCO) cu 5,89%, la 4,8 miliarde de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri