Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras joi 500 milioane lei prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate in aprilie 2016, la un randament de 6,75%, in scadere fata de cel platit la licitatia din luna precedenta pentru astfel de titluri, de 7%.
Valoarea indicativa a operatiunii era de 400 milioane lei, iar bancile au subscris titluri de 1,36 miliarde lei, informeaza Mediafax.

Finantele au mai plasat in luna ianuarie titluri cu scadenta in aprilie 2016, cand au imprumutat 436 milioane lei, la un randament de 7%.

MFP a programat pentru luna februarie sapte licitatii prin care intentioneaza sa atraga 5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, printre care si obligatiuni pe 15 ani in valoare de 300 milioane lei.

Trezoreria a strans deja 5,1 miliarde lei in primele patru operatiuni. Urmatoarea licitatie este programata pentru luni, cand Ministerul Finantelor vrea sa vanda obligatiuni cu scadenta la doi ani, de 750 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri