Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a lansat o asigurare de garantii contractuale pentru lucrarile de constructii-montaj, care se adreseaza societatilor comerciale din domeniul constructiilor, in special celor care participa la proceduri de achizitie publica.
„Acest nou produs a fost dezvoltat pentru a veni in intampinarea nevoilor firmelor din Romania, in actualul context economic si legislativ, care permite integrarea Politei de Asigurare in categoria garantiilor eligibile pentru depunerea ofertelor, incheierea si derularea contractelor de achizitie publica”, se arata in comunicatul companiei.

Asigurarile de garantii sunt garantii accesorii la un contract de baza incheiat intre Beneficiar si Contractant/Asigurat, prin care compania de asigurari isi asuma efectuarea platii sau satisfacerea solicitarilor de despagubire in favoarea Beneficiarului, in cazul producerii unei culpe dovedite, sau cand executantul (contractorul) nu isi indeplineste obligatiile contractuale asumate.

Tipurile de Asigurari de Garantii Contractuale oferite sunt:

• Asigurarea de garantie de participare la licitatie (Bid Bond): dedicata companiilor de constructii si industriale care sunt invitate sa participe la licitatii si care trebuie sa inmaneze, odata cu oferta lor, bond-uri care sa garanteze ca acestia nu-si vor retrage oferta pe perioada licitatiei iar, in cazul in care castiga licitatia, acestia vor incheia contractul in conditiile stipulate in oferta.

• Asigurarea de garantie privind buna executie a contractului (Performance Bond): reprezinta o garantie pentru Beneficiarul lucrarilor de constructii referitoare la indeplinirea obligatiilor Contractorului.

• Asigurarea de garantie de returnare a avansului (Advance Payment Bond): este un bond oferit de Contractor in favoarea Beneficiarului care sa garanteze rambursarea sumei sau sumelor avansate de catre Beneficiar Contractorului conform contractului.

• Asigurarea de garantie privind perioada de mentenanta a contractului (Maintenance Bond): este un bond care garanteaza indeplinirea obligatiilor contractuale legate de perioada de testare a lucrarilor realizate, perioada ce urmeaza finalizarii fizice a lucrarilor conform prevederilor contractuale.

Asigurarile de garantii contractuale vin in completarea asigurarii pentru toate riscurile a lucrarilor de constructii-montaj si reprezinta o alternativa la scrisorile de garantie emise de banci, fara insa a bloca fondurile asiguratului. Pe langa protectia oferita de asigurare, aduc o relaxare financiara asiguratului intrucat capitalul de lucru nu este afectat; sunt recunoscute de autoritatile publice organizatoare de licitatii; faciliteaza accesul la finantare al asiguratului; faciliteaza participarea la licitatii a asiguratului.

Omniasig va fuziona cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii. Obiectivul acestui proces de fuziune este de a creste eficienta operatiunilor grupului in Romania si de a crea compania de asigurari numarul 1 pe piata de asigurari. Compania Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri