Profitul dupa taxe al Bank of Cyprus in Romania a scazut cu 34% anul trecut, de la 9 milioane de euro in 2010 la 5,9 milioane de euro, ca urmare a declinului veniturilor nete din dobanzi, a anuntat grupul financiar cipriot, care detine banca, potrivit Mediafax.
Provizioanele bancii in Romania au avansat de la 8,2 milioane de euro in 2010 la 8,5 milioane de euro, se arata in raportul financiar al grupului.

Profitul inainte de provizioane a coborat de la 18,2 milioane de euro la 16,1 milioane de euro, in urma unui declin de 12,5% al veniturilor nete din dobanzi, de la 26,6 milioane de euro la 23,3 milioane de euro.

Soldul imprumuturilor diviziei romanesti a coborat cu 6% anul trecut, de la 625 milioane de euro la sfarsitul anului 2010 la 586 milioane de euro in decembrie.

Depozitele au crescut in intervalul analizat cu 32%, de la 153 milioane de euro la 202 milioane de euro.

La nivel de grup, Bank of Cyprus a avut o pierdere de un miliard de euro, fata de un profit de 306 milioane de euro in anul anterior. Rezultatul de anul trecut a fost afectat de costuri de 1,3 miliarde de euro estimate pentru participarea bancii la programul de reducere a datoriilor statului elen catre sectorul privat. Fara acest impact, profitul dupa taxe al grupului a crescut usor, de la 306 milioane de euro in 2010 la 312 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri