Moneda nationala a fost tranzactionata la cotatii usor peste 4,35 unitati fata de euro pe tot parcursul sesiunii interbancare, intr-o piata cu volume foarte reduse, potrivit dealerilor.
Cursul a deschis la 4,35 lei/euro, nivel similar cu cel de luni, iar schimburile s-au perfectat la cotatiile cuprinse in intervalul 4,35 - 4,3560 lei/euro, potrivit Mediafax.

Valutele tarilor vecine si-au accentuat usor pierderile de dimineata, pana la 0,7% fata de euro, continuind astfel scaderile de luni, din cauza temerilor jucatorilor legate de cresterea economica din zona euro si China, ca si de noi divergente intre Grecia si creditorii privati.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat marti un curs de referinta in crestere usoara, pentru a cincea sesiune consecutiv, la 4,3537 lei/euro. Referinta de marti este cu 0,23 bani mai mare decat nivelul de luni, de 4,3514 lei/euro.

Leul s-a depreciat mai accentuat in raport cu dolarul, iar cursul a crescut cu 1,43 bani, de la 3,2983 lei/dolar la 3,3126 lei/dolar. Pentru francul elvetian, referinta BNR a urcat cu 0,21 bani, de la 3,6084 unitati la 3,6105 unitati.

Dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o zi au coborat de la 2,94 - 3,44% la 2,37 - 2,87%. Totodata, randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au scazut de la 3,15 - 3,65% la 2,73 - 3,23%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri