Guvernul austriac intentioneaza sa schimbe legea insolventei pentru a slabi unii dintre factorii de protectie de care au beneficiat bancile pana acum.
Mai multi bancheri, printre care Andreas Treichl, seful liderului de piata din sectorul bancar austriac – Erste Bank Group, s-au declarat in favoarea unei reforme a legii falimentului din sectorul financiar, scrie austrianindependent.com.

Legislatia din Austria nu dispune de reguli precise care sa determine circumstantele in care o banca poate opta pentru un faliment controlat.

In cazul celorlalte companii, acestea pot decide sa adopte procedurile unei insolvente controlate, pentru a evita sa fie sfasiate de catre actionari si investitori.

Secretarul de Finante de la Partidul Social, Andreas Schieder, a precizat ca alaturi de partenerul de coalitie, Partidul Popular Conservator, a decis sa nominalizeze „renumite personalitati din sectorul financiar”, pentru a lucra la o lege a insolventei pentru banci.

Schieder a spus ca legea ar putea fi formulata pana in vara si adoptata de parlament in toamna.

Acesta a mai afirmat ca astfel de modificari ar putea ajuta bancile sa evite falimentul, inainte ca statul sa intervina pentru pompa sute de milioane de euro in institutiile de credit.

Guvernul austriac a decis luna trecuta sa nationalizeze partial Volksbank AG. Banca a suferit o pierdere de un miliard de euro anul trecut, iar costurile de salvare ale institutiei financiare vor costa statul tot in jurul acestei sume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri