Cursul de schimb a incheiat sedinta interbancara de miercuri in crestere usoara, la 4,3655 - 4,3665 lei/euro, deprecierea leului fiind determinata indirect de intarirea dolarului in raport cu euro, miscare care de regula afecteaza si monedele statelor din regiune, potrivit Mediafax.
Primele tranzactii au fost realizate la 4,3630 - 4,3640 lei/euro, usor peste cotatiile de la finalul sesiunii precedente, de 4,3610 - 4,3630 lei//euro.

Ulterior, rata de schimb a coborat pentru scurt timp pana la un nivel minim de 4,36 lei/euro, insa apoi a revenit peste 4,3650 lei/euro si a variat peste acest nivel pana la finalul sedintei.

"Deprecierea pare sa fie determinata de intarirea dolarului in raport cu euro, pentru ca valutele din regiune se depreciaza mai vizibil decat leul fata de euro. Cursul euro/dolar tinde spre 1,31 unitati si deja au inceput sa se inchida unele pozitii short pe dolar (in care se miza pe deprecierea dolarului -n.r.) si long pe regiune (in care jucatorii mizau pe aprecierea monedelor statelor din regiune -n.r.). Aprecierea dolarului este determinata de asteptarile tot mai reduse ale jucatorilor privind posibile masuri de lichiditate din partea bancii centrale americane. Pe plan local, deprecierea leului a venit pe volume putin mai mari de valuta tranzactionata decat in sedintele precedente", a afirmat un dealer.

La finalul sedintei de la Bucuresti, leul se deprecia cu 0,1% in raport cu euro, in timp ce forintul si zlotul erau in scadere cu 0,4% si, respectiv, cu 0,9%.

Cursul de referinta anuntat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut cu 0,33 bani, la 4,3608 lei, si a atins cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni. O rata oficiala mai mare a fost afisata la 11 ianuarie - 4,3627 lei/dolar.

Leul s-a depreciat si in raport cu doarul, rata de schimb urcand cu 1,41 bani, la 3,3375 lei/dolar. Un curs mai mare a fost afisat la 16 februarie, cand BNR a publicat o referinta de 3,3457 lei/dolar.

Pe de alta parte, referinta pentru francul elvetian a coborat miercuri cu 1,22 bani, la 3,6025 lei/franc elvetian.

Bancile comerciale au afisat dobanzi de 1,58% - 2,08% pentru plasamentele cu scadenta la o zi, dupa ce marti acestea au fost de 1,63% - 2,13%. Totodata, au scazut usor dobanzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana, de la 1,92% - 2,42% la 1,88% - 2,39%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri