BCR Asigurari VIG, membra a grupului austriac Vienna Insurance Group, a inregistrat in 2011 un profit in valoare de 17,38 milioane lei, conform standardelor IFRS, in crestere cu 20% fata de anul 2010, cand a inregistrat 14,43 milioane lei, a anuntat compania.
In anul 2011 BCR Asigurari a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 441 milioane lei.

Valoarea totala a despagubirilor platite in 2011 a scazut cu 12,6% in comparatie cu anul 2010 si a fost in valoare de 314 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului Vienna Insurance Group.

Asigurarile auto Casco au crescut, inregistrand o valoare de 192 milioane lei, cu 7,3% mai mult decat in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte Verde), compania a inregistrat o scadere conform tendintelor existente in intreaga piata a asigurarilor generale, realizand o valoare de 104,7 milioane lei.

Valoarea daunelor platite pe segmentul auto (Casco, RCA si Carte Verde) a fost de 141,8 milioane lei pentru Casco si 118,4 milioane lei pentru RCA si Carte Verde.

De asemenea, ramura asigurarilor de mijloace de transport aeriene a avut o evolutie ascendenta, inregistrand o crestere de 104% si o valoare a primelor brute subscrise de 1 milion lei.

O crestere semnificativa a inregistrat ramura asigurarilor de raspundere civila a mijloacelor de transport aerian inregistrand o crestere de 101,5% si o valoare a primelor brute subscrise de 0,4 milioane lei.

Tot in crestere au evoluat si asigurarile de bunuri (altele) – crestere cu 35,9%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 13,3 milioane lei; asigurari de raspundere civila a mijloacelor de transport naval – in crestere cu 54,8% fata de 2010 si o valoare a primelor brute subscrise de 4,3 milioane lei; asigurari de raspundere civila generala – in crestere cu 33,4% si cu o valoare a primelor brute subscrise de 28,4 milioane lei; asigurari de pierderi financiare – in crestere cu 27,3% comparativ cu anul anterior, cu o valoare a primelor brute subscrise de 0,8 milioane lei; asigurari de asistenta turistica – in crestere cu 37,8% fata de 2010, cu o valoare a primelor brute subscrise de 4,7 milioane lei.

BCR Asigurari devine Omniasig in luna mai


Omniasig VIG va fuziona cu BCR Asigurari VIG, conform deciziei Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii. Obiectivul acestei fuziuni este crearea companiei de asigurari lider pe piata din Romania, precum si eficientizarea operatiunilor Vienna Insurance Group pe plan local. Prin realizarea procesului de fuziune, compania rezultata, al carei nume va fi „Omniasig”.

Compania activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995, iar din 2005 a devenit membra a Vienna Insurance Group.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri