In doar trei luni de la intrarea pe piata cardurilor (10.12.2005) Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a emis peste 25.000 carduri de debit in lei. Oferta CEC cuprinde carduri in lei destinate persoanelor fizice - VISA Electron, IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate - sub sigla MasterCard, si corporatiilor - sub sigla VISA.
Reteaua de echipamente electronice utilizate in operatiunile cu carduri CEC cuprinde in prezent 138 de ATM-uri, din care 31 in Bucuresti, si 1.000 de POS-uri aflate la ghiseele bancii, din care 71 au fost montate in agentiile din capitala si comunele limitrofe. Au fost finalizate negocierile pentru achizitionarea a inca 250 de ATM-uri si 200 de POS-uri, numarul total fiind de aproape 400 de ATM-uri si 1.200 de POS-uri. Ca urmare, cea mai mare parte a unitatilor CEC vor fi dotate cu POS-uri, iar un numar mai restrans, deocamdata, vor fi avea si ATM-uri.
CEC ofera acum cea mai avantajoasa dobanda la descoperitul de cont pe cardul de salarii, de 14%, iar comisionul pentru ridicarea de numerar din reteaua CEC este zero. Disponibilul contului de card poate fi consultat si la ATM-urile altor banci romanesti (BCR, BRD, Alpha Bank etc.) si straine, care ofera aceasta facilitate.

Intentionm s gsim o solutie adecvat de lansare a cardurilor de tip Charge pentru companii. De asemenea, in cel mai scurt timp, cele trei carduri deja emise vor avea posibilitatea accesrii securizate a internetului, potrivit practicii mondiale actuale, prin nrolarea acestor instrumente de plat n programele 3D, respectiv Verified By VISA si MasterCard Secure Code, a declarat Cristian Tudorancea, vicepresedinte CEC.

Toate cardurile CEC ofera utilizatorilor o serie de avantaje: flexibilitate in accesarea fondurilor proprii, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, comision zero la utilizare la comercianti din tara si din strainatate, comision zero pentru operatiuni in reteaua CEC, cea mai vasta retea de puncte de eliberare numerar din Romania, in peste 1.000 de locatii. Direct la ATM-urile CEC poate fi modificat codul PIN al cardului personal si se poate obtine un mini-raport de activitate a cardului cu ultimele sapte tranzactii.

Avantajele platii salariilor prin conturile de card sunt evidente pentru companiile care apeleaza la aceste produse bancare: eliminarea programarilor pentru ridicarea de numerar necesar platii salariilor, diminuarea cheltuielilor cu personalul care administreaza numerarul si economisirea timpului consumat de angajati pentru a-si ridica drepturile salariale de la caseria companiei.

Lansarea cardurilor, atat pentru persoane fizice cat si pentru companii, face parte din politica ampla, de diversificare si dezvoltare continua a portofoliului de produse si servicii bancare CEC, in scopul cresterii cotei de piata si, respectiv, repozitionarii in sistemul bancar romanesc, pana la sfarsitul acestui an.

CEC se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmnd s fie privatizat. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri