MasterCard Europe impreuna cu bancile partenere din Romania organizeaza, in perioada 20 martie – 20 mai 2006, o campanie promotionala prin care ofera posibilitatea posesorilor de carduri MasterCard sa mearga la Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2006 din Germania.

“MasterCard este unul dintre cei mai importanti sponsori ai Campionatului Mondial de Fotbal FIFA si cel mai infocat suporter al fotbalului”, spune Denisa Mateescu, General Manager Southeastern Countries MasterCard Europe. „Pentru fanii din intreaga lume, nu este nimic mai important decat Campionatul Mondial de Fotbal FIFA. De aceea dorim sa oferim posesorilor de carduri MasterCard din Romania bucuria de a participa la cel mai mare eveniment sportiv din lume.”
Premiul cel mare al campaniei consta in 2 excursii pentru cate 2 persoane la Semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2006, care vor avea loc in Dortmund, Germania. Posesorii de carduri MasterCard mai pot castiga 5 sisteme Home Cinema Philips si 100 de seturi de fotbal, constand in rucsaci si sepci inscriptionate cu sigla Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2006.

La aceasta campanie pot participa toti posesorii de carduri MasterCard care efectueaza tranzactii in magazinele din tara sau din strainatate. Toate tranzactiile cu valoare mai mare de 90 RON vor participa la tragerea la sorti pentru premiul cel mare. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc pe data de 2 iunie 2006, iar lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul dedicat campaniei - www.mastercard.com/ro.

Campania este sustinuta prin spoturi TV, postere, flyere si bannere pe diverse site-uri. Posesorii de carduri MasterCard vor putea vedea mesaje promotionale afisate pe ecranul ATM-urilor in momentul in care introduc cardul pentru a efectua retrageri de numerar. De asemenea, ei au la dispozitie site-ul dedicat campaniei - www.mastercard.com/ro - unde vor gasi regulamentul oficial al campaniei si premiile oferite.

MasterCard International a inceput colaborarea cu Campionatul Mondial de Fotbal FIFA in calitate de Cardul de Plata Oficial si Licenta de Produs Oficiala la Campionatul Mondial de Fotbal FIFA 1990 din Italia. Datorita succesului generat de platforma de sponsorizare initiala, MasterCard a semnat in 1991 un contract prin care a devenit Sponsorul Oficial al Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 1994 din SUA. De atunci, MasterCard a fost Sponsorul Oficial al Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 1998 din Franta, al Campionatul Mondial de Fotbal pentru femei FIFA 1999 din SUA, al Campionatul Mondial de Fotbal FIFA 2002 din Korea/Japonia, al Campionatul Mondial de Fotbal pentru femei FIFA 2003 din SUA si anul acesta este Sponsorul Oficial al Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2006 din Germania.