In urma cu un an, BT Asigurari a introdus in portofoliul sau asigurarea de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule produse in afara teritoriului Romaniei, cunoscuta sub numele de Carte Verde.
In prezent, BT Asigurari ofera o asigurare complexa constand in incheierea simultana, in conditii avantajoase, a trei tipuri de asigurare pentru acelasi autovehicul: asigurare facultativa de avarii a autovehiculelor-CASCO, Carte Verde, asigurarea transportatorului in calitate de caraus pentru marfurile transportate cu autovehicule - pentru transportatorii de marfa si asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicule - pentru transportatorii de persoane.

Asiguratul are posibilitatea de a opta si pentru varianta restransa, respectiv poate alege numai o parte din asigurarile mentionate, incluzand insa obligatoriu Cartea Verde.

Primele brute incasate, in primul an in care compania noastra a oferit acest tip de asigurare, au fost in valoare de 3.121.404 RON. Am reusit sa obtinem, la numai un an de la introducerea in portofoliu, o cota de piata de 2,1% pentru aceasta categorie de asigurari. Numarul dosarelor de dauna deschise pana la finalul anului 2005 a fost de 59. Pentru acest tip de asigurare, daunele se instrumenteaza conform legislatiei privind raspunderea civila auto obligatorie din tara in care s-a produs accidentul, legislatie care difera, in fiecare din cele 44 state membre ale sistemului Carte Verde, in ceea ce priveste termenele de avizare, limitele de despagubire, etc. declara Monica Prodan, Directorul Departamentului Carte Verde al BT Asigurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri