Saptamana trecuta, volatilitatea preturilor din piata la termen de la Sibiu a fost ridicata, creand oportunitati pentru speculatori.Cu toate acestea, lichiditatea a fost mai scazuta, investitorii manifestand o stare de prudenta vecina cu apatia.
In conditiile in care pe piata de capital au persistat incertitudinile privind detinerile pe SIF-uri si a situatiei incerte a RRC, lichiditatea s-a mentinut la cote multumitoare, datorita volatilitatii preturilor a comentat un broker.

Inceputul saptamanii a fost animat, evolutia cotatiilor de pe piata spot determinandu-i pe investitorii cu apetit mare de risc sa se orienteze catre derivatele la termen. Speculatorii intra-day (in aceeasi zi) au avut posibilitatea luni si marti sa obtina pe SIF 2 randamente pe cumparare de pana la 46% pentru scadenta martie si 53% pentru iunie cat si pe SIF 3, care a oferit randamente de pana la 45%, respectiv 48%
In centrul atentiei investitorilor s-au aflat si derivatele pe RRC, care au acaparat piata miercuri si joi, pe fondul deprecierilor suferite, vanzatorii obtinand cele mai bune rezultate.

Pe finalul saptamanii lichiditatea s-a redus simtitor, sesiunea de joi fiind, si datorita lipsei de la tranzactionare a TLV, cea mai slaba sedinta din 2006. Aceeasi evolutie s-a pastrat si vineri, chiar daca banca transilvana a revenit in piata.

Se pare ca pietele au fost dominate de o prudenta vecina cu panica, pe finalul saptamanii evolutiile cotatiilor pierzandu-si din atractivitate, atat la BVB cat si la Sibiu, explica situatia din piata un breoker sibian. Expectativa se datoreaza si apropierii scadentei lunare, ea nemai fiind o prioritate pentru investitori. Ei prefera, deja, scadenta iunie, care nu a ajuns inca la maturitate din perspectiva numarului de pozitii deschise dar are tot timpul sa o faca, adauga un specialist al bursei

Ramane de vazut ce va aduce aprilie, moment in care vor apare scadentele la noua luni si un an. Ele vor oferi detinatorilor de portofoliu posibilitatea de a-si acoperi, cu si mai mare succes, riscurile generate de evolutiile din piata spot.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri