MasterCard Europe a anuntat o serie de initiative legate de interchange, procesare, costuri si produs, care vor permite bancilor europene sa ofere platforma SEPA (Single European Payments Area), incepand cu 1 ianuarie 2008. Initiativele se axeaza pe investitii de 75 de milioane de euro in activitatile de procesare din Europa, care vor genera economii semnificative pentru clienti.

Mai mult, compania va oferi o solutie pentru platile de mica valoare, care va fi implementata in premiera de Grupul Royal Bank of Scotland. Solutia va reduce considerabil costurile tranzactiilor, va mari viteza si va genera acceptare pentru segmentul platilor de valoare mica, plati care pana acum erau neexploatate. De asemenea, incepand cu 1 aprilie 2006, structura de costuri MasterCard SEPA va oferi un set de costuri omogen si transparent atat pentru tranzactiile intra-SEPA, cat si pentru cele nationale. Aceasta va insemna o separare a marcilor si a procesarii, aliniind preturile la valoarea oferita clientilor, printr-un sistem de preturi pe niveluri, care va permite bancilor sa-si eficientizeze costurile.

UE tinde sa devina o mare piata unica, obstacolele din calea comertului peste granite au disparut si urmeaza sa dispara si barierele care stau in calea liberei circulatii a serviciilor. Mai mult, modalitatile de plata a bunurilor si serviciilor vor fi si ele eradicate, platile transfrontaliere libere fiind scopul planului Comisiei pentru o Zona Europeana Unica de Plati (Single European Payments Area, SEPA).

MasterCard International este una dintre principalele companii globale de solutii de plata, oferind o varietate de servicii inovatoare in sprijinul activitatii clientilor sai - programe de plata, instrumente de credit, de acces la depozite sau cash electronic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri