Raiffeisen Bank a inregistrat un profit net de 51,8 milioane euro in 2005, fata de 26,7 milioane euro in 2004, a anuntat astazi presedintele bancii, Steven van Groningen.
Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 62,6 la suta, iar venitul net din comisioane s-a majorat cu 42 la suta.

Rentabilitatea capitalului propriu dupa impozitare a inregistrat valoarea de 21,8 la suta.

Raiffeisen Bank avea la sfarsitul anului trecut aproape doua milioane de clienti.

La randul sau, Raiffeisen International Bank-Holding AG a inregistrat profituri nete consolidate de 382 milioane euro, in crestere cu 83 procente fata de anul 2004, cresterea fiind considerata de managementul bancii drept un record.

Raiffeisen International Bank-Holding AG, subsidiara a companiei Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB), a incheiat anul 2005 cu o crestere record de 83 procente fata de anul 2004 a profiturilor nete consolidate (dupa taxe si plata intereselor minoritare), aceste profituri ajungand la valoarea de 382 milioane euro, in anul 2005.

Totalul activelor s-a majorat cu 41 la suta, ajungand la 41 miliarde euro.

Profiturile dupa taxe s-au majorat la 459,6 milioane euro, de la 269,8 milioane euro in anul 2004, in timp ce profiturile pe actiune au crescut cu 0,86 euro, cifrandu-se la 2,79 euro, dupa ce, in 2004, profitul pe actiune era de 1,93 euro. Cifrele au fost calculate potrivit Standardelor Internationale de Raportare Finaciara (IFRS).

Actiunile Raiffeisen International, la 25 aprilie 2005, aveau valoarea de 32,50 euro, din care a rezultat o capitalizare bursiera de 4,64 miliarde euro.

Raiffeisen International reprezinta compania care administreaza subsidiarele Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) in Europa Centrala si de Est. Raiffeisen International este lider pe piata bancara din CEE, cu 16 banci si 14 companii de leasing pe 16 piete din CEE.

Peste 9,2 milioane de clienti sunt deserviti prin intermediul celor aproximativ 2.400 de unitati bancare Raiffeisen din CEE. Raiffeisen International detine 70 la suta din actiunile Raiffeisen International, restul fiind cotate la bursa de la Viena.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri