Piata bursiera a fost destul de calma ieri, dupa tulburarile care au afectat-o in sedintele precedente. Lichiditatea bursiera s-a mentinut destul de ridicata, valoarea totala a tranzactiilor efectuate ieri in piata a depasit 51,9 milioane de lei noi. Toti indicii pietei au incheiat sedinta cu valori negative, singura exceptie fiind indicele BET-FI care s-a apreciat cu 1,06 la suta. Indicele Bet s-a depreciat ieri cu 1,02%, la inchiderea sedintei atingand valoarea de 7.509,74, iar corectia indicelui BET-C a fost de 1,22% pana la 4.462,93.

SIF-urile au fost verzi

Operatiunile derulate cu actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au dominat piata, tranzactiile acoperind peste 70% din lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in contextul unor usoare aprecieri ale cotatiilor. Spre deosebire de ziua de miercuri, actiunile SIF au inceput sedinta in crestere, rulajul raportat ieri pentru cele cinci Societati de Investitii Financiare a fost de 23,17 milioane de lei, cele mai consistente transferuri fiind realizate cu titlurile SIF Transilvania si SIF Moldova, de 6,459 milioane de lei, respectiv 4,633 milioane de lei. Cotatia SIF Muntenia a urcat cu 4,14%, pana la 1,5100 lei pe unitate, fiind cea mai mare crestere inregistrata in acest segment. La polul opus s-a situat SIF Oltenia, ale carei actiuni s-au mentinut la nivelul de inchidere al sedintei anterioare. Daca in termeni de volum, segmentul celor cinci SIF-uri a acaparat doar 19,41 la suta din actiunile tranzactionate ieri in piata, in ceea ce priveste valoarea tranzactiilor cu actiuni SIF a echivalat cu 44,6 la suta din totalul inregistrat in ringul Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile BRD au scazut cu aproape 4%

Actiunile BRD au fost reluate ieri la tranzactionare dupa ce in sedinta anterioara fusesera oprite din cauza anuntarii rezultatelor financiare pe anul 2005.

Desi titlurile BRD s-au plasat printre cele mai cautate actiuni din piata, cotatia lor a scazut ieri cu 3,89 de procente, ajungand la inchiderea sedintei la un pret de 17,3000 lei.

Si actiunile Bancii Comerciale Carpatica s-au depreciat ieri cu 0,80 la suta, cotatia acestui emitent ajungand la 0,6200 RON pe titlu. Spre deosebire de cele doua, actiunile Bancii Transilvania, au crescut cu 0,68 de procente, pana la 1,4900 lei noi.

Rompetrol Rafinare, suspendat

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au fost suspendate ieri in a doua parte a sedintei de tranzactionare pentru anuntarea convocarii AGA. Pana la inchiderea sedintei de tranzactionare, titlurile RRC crescusera cu 3,45 la suta, pe fondul unui volum de 9,38 de milioane de actiuni rulate.

La polul opus se situeaza evolutia celeilalte reprezentante a segmentului petrolier. Revenita la tranzactionare, SNP Petrom a inregistrat o scadere de 2,56 la suta, cotatia ajungand la inchiderea sedintei la 0,5700 lei noi. Actiunile SNP au dominat piata din punct de vedere al volumului de actiuni tranzactionate, raportand peste 14,7 milioane de titluri a caror valoare a depasit 8,36 milioane de lei noi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri