Evolutia depreciativa a monedei americane a continuat si ieri, aceasta coborand la 2,8766 lei, valoare foarte apropiata de minimul anului, 2,8756 lei, atinsa in 17 martie. Scaderea abrupta a dolarului, care de la inceputul anului a pierdut peste 8%, a venit pe fondul cresterii paritatii euro/dolar pe pietele internationale. Astfel, euro a urcat in prima parte a zilei de ieri de la 1,2245 la 1,23 dolari, cel mai ridicat nivel incepand cu 25 ianuarie. De asemenea, moneda unica s-a apreciat consistent si comparativ cu lira sterlina si yenul japonez, fata de moneda nipona fiind atins un maxim istoric de 144,36 yeni.

Aceasta evolutie este consecinta sperantelor investitorilor intr-o accelerare a procesului de majorare a dobanzii din euro-zona, unii analistii anticipand o crestere la 3% inainte de finele lui august, in timp ce Rezerva federala ar putea ingheta dobanda la 5%, in cursul lunii mai.
In ceea ce priveste cursul euro/leu, acesta a inregistrat ieri o noua apreciere, cursul urcand de la 3,5155 la 3,5248 lei.

"Pragul de 3,5 lei se arata a fi o nuca tare, acest nivel mentinandu-se din a doua decada a lunii februarie", preciza un dealer bancar. "Piata a fost foarte calma, fara zvacniri mari ale cotatiilor, ceea ce ma face sa cred ca euro nu va scadea curand sub pragul mai sus mentionat".
Piata s-a deschis si s-a inchis cu cotatii ale euro de 3,5150 - 3,52 lei, valori egale cu cele de la inchiderea de marti. Pe parcursul sedintei, euro a inregistrat un maxim de 3,5270 - 3,5320 lei. Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a continuat sa se mentina in jurul pragului de 585 dolari, maxim al ultimilor 25 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri