Inceputul lunii aprilie, a adus pentru piata futures si options sibiana debutul unei noi scadente, septembrie, care s-a conturat, deja, ca o zona de maxim interes pentru investitori, din perspectiva aplicarii strategiilor pe termen mediu.
Saptamana trecuta s-a aflat sub semnul lichiditatii deosebite al derivatelor pe titlurile petroliere, cu scadenta la jumatatea anului si bancare, in special Banca Transilvania cu scadenta septembrie.
Interesul pentru titlurile TLV cu scadenta septembrie este explicat de Mirabela Coos, de la Broker SA Cluj, prin faptul ca dupa ce, intrasera intr-un con de umbra, datorita incertitudinii ce plana asupra modului de ajustare a contractelor al caror activ suport va suferi majorari de capital social, comunicatului dat de BMFMS a clarificat situatia, prin procedurile de calcul ale coeficientului de ajustare, putandu-se determina cu aproximatie un pret de tranzactionare.

in consecinta, volumele au crescut simtitor, chiar daca investitorii se afla, intr-o anumita proportie, la mana hazardului, asa cum afirma Coos. De aceea, multi dintre ei manifesta inca prudenta fata de acest titlu, vanzatorii si cumparatorii fiind, insa, la fel de puternici pe pozitii. La randul sau, Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities, crede ca investitorii cu mai mult curaj experimenteaza de pe acum derivatele pe TLV cu scadenta la finele lui septembrie, chiar daca nu se poate vorbi, inca, de o directie clara de evolutie a pretului lor.

Primele tranzactii pe TLV cu scadenta la toamna au fost realizate la 1,4272 1,4510 lei, vineri ele coborand la 1,4150 1,4310 lei. Pentru finele lui iunie preturile au fluctuat intre 0,86 si 0,9 lei. Tranzactiile cu optiuni CALL si PUT indica pentru jumatatea anului praguri suport la 0,81 si 0,84 lei cel de rezistenta la 1,016 lei, pentru septembrie suporturile aflandu-se la 1,31 1,32 lei iar rezistenta la 1,5 lei.
Liderele de necontestat ale saptamanii au fost derivatele pe SNP, cu scadenta la jumatatea anului.

SNP a inregistrat, urmare a ultimelor zvonuri din piata, privind vanzarea pachetului de 8% direct catre angajatii societatii, o scadere a cotatiei de 0,58 0,6 unitati pana la nivelul de 0,5 0,51, aducand profituri celor care s-au aflat pe vanzare, comneteaza Mirabela Coos. Cu toate acestea intresul investitorilor este foarte mare, dovada numarul mare de pozitii deschise. Pentru septembrie tranzactiile pe SNP au fost realizate la 0,52 0,6 lei. in privinta culoarelor in care asteapta sa flucutueze aceste actiuni pana la finele lui iunie, tranzactiile cu optiuni CALL au trasat in partea superioara rezistente la 0,5860; 0,616; 0,63; 0,6450 si 0,655 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri