Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras joi 625 milioane de lei prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de cinci ani, peste valoarea indicativa, de 500 milioane lei, la un randament de 6,14%.
Bancile au subscris in total titluri de 1,42 miliarde lei, scrie Mediafax.

Trezoreria a deschis joi o emisiune noua de obligatiuni, cu scadenta in iulie 2017.

La precedentele doua licitatii de obligatiuni din luna aprilie, Ministerul Finatelor s-a imprumutat prin obligatiuni cu scadenta la patru ani, la un randament de 6,06%, si cu maturitatea la doi ani, la un randament de 5,5%.

Pentru aprilie Ministerul Finantelor a programat sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat, in valoare de 4,25 miliarde lei, cei mai multi bani urmand sa fie imprumutati prin cinci emisiuni de obligatiuni cu scadenta de 2, 4, 5 si 15 ani. Ministerul a avut programata doar o licitatie pentru vanzare de certificate de trezorerie.

Urmatoarea licitatie este programata joia viitoare, cand Trezoreria vrea sa vanda obligatiuni pe 15 ani de 200 milioane lei.

Finantele au profitat de randamentele in scadere si au imprumutat de la inceputul anului 30,78 miliarde lei pe piata locala. La aceasta suma se adauga 2,25 miliarde dolari, finantare atrasa prin emisiuni de titluri pe piata SUA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri