Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,3778 lei/euro, in scadere cu 0,13 bani, iar dealerii spun ca banca centrala a continuat sa fie prezenta indirect in piata pentru sustinerea monedei nationale, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,3740 - 4,3760 lei, mai jos fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand schimburile se perfectau la 4,3815 - 4,3820 lei/euro.

Primele tranzactii ale zilei s-au realizat la 4,3795 - 4,3805 lei/euro, iar pe parcursul zilei, cursul a fluctuat intre un minim de 4,3740 lei/euro si un maxim de 4,3810 lei/euro, iar unii dealeri cred ca BNR a fost prezenta si miercuri in piata, pana la jumatatea zilei, pentru a asigura stabilitatea monedei nationale.

Interventia BNR de marti a fost suspectata si de analistii ING Bank, care spun intr-un raport al bancii ca volumele tranzactionate in sesiunea precedenta intre orele 12:30 si 13:00, momentul in care banca centrala stabileste cursurile de referinta ale monedei nationale, au fost cele mai ridicate de la inceputul anului.

"Asemenea concentrare indica prezenta bancii centrale in piata valutara si faptul ca presiunea de depreciere se pare ca a fost atenuata sugereaza ca, pe termen scurt, potentialul unei deprecieri suplimentare este limitat, chiar daca mediul extern ar putea sa continue sa nu fie favorabil monedei nationale", potrivit raportului bancii.

Valutele din regiune s-au apreciat mai accentuat miercuri, in special forintul, care a urcat cu aproape 2%, dupa ce Comisia Europeana (CE) a anuntat ca Ungaria a luat suficiente masuri si angajamente astfel incat sa poata fi incepute discutiile pentru programul financiar preventiv pe care guvernul de la Budapesta vrea sa-l inchie cu UE.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri un curs de referinta de 4,3778 lei/euro, in scadere cu 0,13 bani, de la 4,3791 lei/euro.

Leul s-a apreciat mai accentuat in raport cu dolarul american, iar referinta a scazut cu 1,3 bani, la 3,3131 lei/euro. Pentru francul elvetian, cursul s-a situat la 3,6435 lei/franc, cu 0,23 bani mai jos fata de marti.

Dobanzile practicate miercuri de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborat de la 3,54% - 4,04% la 3,33 - 3,83% pe an. Pe de alta parte, au scazut si dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, de 3,81 - 4,31% la 3,57 - 4,07% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri