La ultima Adunare Generala a Actionarilor, reprezentantii societatii Delta Asigurari SA au aprobat achizitia de actiuni emise de Romexterra Bank, in limita maxima a sumei de 1.500.000 RON (circa 430.000 euro). Achizitionarea se va realiza la maximum pretul reprezentand valoarea nominala a actiunilor, respectiv 2,5 RON pe actiune.
Achizitionarea actiunilor se va realiza prin cesiune, de la persoane fizice si/sau juridice. Se va urmari ca actiunile ce se vor achizitiona sa fie achitate integral la data cumpararii si negrevate de sarcini, se arata in hotararea luata pe 24.01.2006. Aceste propuneri au fost aprobate cu votul a 87,13% din capitalul social, cu sustinerea actionarilor Tabor Projects Limited - fond de investitii reprezentat de Octavian Turcan, cetatean al Republicii Moldova - si Ovidiu-Sorin Freciu, redactor la Realitatea TV si actionar cu o cota de 0,00000125% la Delta Asigurari, ceilalti reprezentanti abtinandu-se.

In aceasta perioada, societatea Upetrom 1 Mai Ploiesti cauta cumparatori pentru participatia de peste 2% din capital, detinuta la aceasta banca. Pe 15 martie anul curent, presedintele Consiliului de Administratie al Upetrom a convocat actionarii pentru a aproba decizia de a vinde actiunile detinute la Romexterra Bank. Votul actionarilor in favoarea acestei propuneri a fost motivat prin dorinta de concentrare pe activitatile principale, respectiv fabricarea de echipament si utilaj petrolier, dupa cum au precizat reprezentantii companiei. Suntem in negocieri cu actionarii bancii pentru vanzarea participatiei pe care o avem la Romexterra, ne-a declarat Radu Petrescu, director Corporate Communications Upetrom Group Management.

In ultima perioada, pe piata au existat informatii care aratau ca banca portugheza Millennium BCP ar fi interesata de achizitia unei banci romanesti de marime medie, numele des vehiculat fiind Romexterra. Personal, nu am primit vreo propunere de acest fel, dar astfel de oferte nu se primesc la banca, ci sunt adresate actionarilor. Nu stiu.

Poate a primit o astfel de oferta unul dintre actionari, a declarat, pentru SFin, Adrian Radu, presedintele Romexterra Bank. Despre cotarea bancii la Bursa, intentie declarata cu doar cateva luni in urma, nu se mai aude nimic. Pentru moment, cotarea nu mai este de actualitate. Ramane sa decida actionarii in AGA daca vom continua demersurile sau nu, a precizat Radu. Adunarea Generala a Actionarilor bancii va avea loc in perioada 19-20 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri