Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finantele Publice, a declarat, miercuri, ca viitorul guvern va face toate eforturile necesare pentru a gasi solutii in vederea majorarii salariilor bugetarilor si pentru pensionari, fara a fi riscate stabilitatea financiara si echilibrele macroeconomice, scrie Mediafax.
"Acest lucru il dorim si facem toate eforturile necesare pentru a gasi solutiile adecvate, fara sa riscam stabilitatea financiara si echilibrele macroeconomice", a spus Georgescu, raspunzand intrebarilor jurnalistilor referitoare la promisiunile USL privind majorarea salariilor si restituirea CASS catre pensionari.

Intrebat de unde vor fi luati banii pentru aceste masuri, el a evitat sa dea un raspuns. El nu a vrut sa ofere un raspuns nici cand a fost intrebat despre retinerile sale in acceptarea postului de ministru de Finante, asa cum a afirmat premierul desemnat, Victor Ponta.

Georgescu a fost prezent, alaturi de ceilalti ministri propusi de Ponta si sustinuti de PSD, la inceputul sedintei Comitetului Executiv National al social-democratilor.

Mariana Campeanu, propusa pentru Ministerul Muncii, declarat, miercuri, ca prioritatile sale sunt respectarea legii si o cheltuire transparenta si corecta a banului public, primele masuri fiind de reparare, in sensul restituirii celor 15% la salariu bugetarilor si a sumelor oprite pensionarilor.

"Din punctul meu de vedere, al Ministerului Muncii, doresc ca in aceasta scurta perioada doua lucruri sa reparam: sa restituim cei 15% personalului bugetar, o masura abuziva si care trebuia reparata de mult si pensionarii sa primeasca sumele oprite pentru asigurarile sociale in mod abuziv", a spus Campeanu.

Ea a aratat ca trebuie ca Guvernul sa fie validat de Parlament, iar mai apoi va avea loc o intalnire a fiecarui ministru desemnat cu cel aflat inca in functie, pentru a vedea "care este situatia fiecarui minister".

Ministrul desemnat a mai spus ca a avut o propunere catre vechiul Guvern, privind restituirea contributiei de asigurari sociale pana la sfarsitul anului, in transe egale, prin diminuarea sumelor catre Casa de Asigurari de Sanatate.

"Trebuie sa vedem cat reprezinta suma pe care urmeaza sa o dam, daca acopera sau nu si sa stabilim daca aceasta restituire se face asa cum am propus sau gasim o solutie mai buna. Daca vom gasi acei bani cu care se lauda acum vechiul guvern, cinci miliarde de euro, nu stiu unde sunt ascunse, o sa reanalizam problema si o sa o comunicam", a mai declarat Mariana Campeanu.

Ministrul propus la Munca a aratat ca, daca nu vor fi gasisi acei bani, "ne asteapta o rectificare bugetara pentru restituirea salariilor si cautarea surselor pentru restituirea sumelor de la asigurarile de sanatate". "Ceea ce va pot confirma este ca o vom face", a adaugat Campeanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri