Cotatiile monedei nationale fluctuau la 4,4050 - 4,4070 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de marti, dupa o sedinta linistita, in care jucatorii au transferam volume reduse de valuta, potrivit dealerilor, scrie Mediafax.
La deschidere, bancile cotau euro la 4,3950 - 4,3980 lei, in scadere fata de nivelul de luni seara, cand euro era schimbat la 4,4025 - 4,4050 lei.

Pe parcursul zilei, rata de schimb a oscilat intre un minim de 4,3980 lei/euro si un maxim de 4,4070 lei/euro.

Valutele din regiune au inregistrat pierderi, in linie cu evolutia monedei unice, pe fondul incertitudinilor politice din zona euro.

Tensiunile se concentreaza pe Grecia, unde cele mai mari doua partide din Grecia nu au reusit sa obtina majoritatea in alegerile de duminica, iar incercarile acestora de formare a unui guvern de coalitie nu sunt asteptate sa reuseasca, ridicand semne de intrebare privind capacitatea tarii de a evita falimentul si iesirea din zona euro.

Totodata, in Franta, presedintele ales, Francois Hollande, a promovat rezolvarea crizei prin concentrarea pe crestere economica, ceea ce ar putea provoca tensiuni cu Germania, sustinatoarea austeritatii fiscale.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat marti un curs de referinta cu 0,21 bani mai redus, de 4,4032 lei/euro. In sesiunea precedenta, rata de schimb s-a plasat la 4,4053 lei/euro.

Fata de dolar, moneda nationala a continuat sa se deprecieze, cursul urcand cu 0,29 bani, la 3,3850 lei/dolar, si a atins astfel un nou maxim incepand cu 18 ianuarie. La data mentionata, referinta s-a situat la 3,3892 lei/dolar.

Pentru francul elvetian, paritatea oficiala a scazut nesemnificativ, de la 3,6673 lei/franc la 3,6667 lei/franc.

Bancile comerciale au practicat mart dobanzi de 3,92 - 4,42% pe an pentru plasamentele pe termen de o zi, usor sub cele de luni, de 3,95% - 4,45%. Totodata, au scazut dobanzile practicate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, de la 4,01% - 4,51% la 3,97 - 4,47%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri