Profitul net al grupului german Allianz, cel mai mare asigurator din Europa, a crescut cu aproape 60% in primul trimestru, la 1,4 miliarde de euro, intrucat valoarea despagubirilor platite pentru dezastre naturale a scazut la nivelul industriei, scrie Mediafax.
Profitul operational a crescut de la 1,66 miliarde de euro in ianuarie-martie anul trecut la 2,3 miliarde de euro in primul trimestru din acest an, potrivit Bloomberg.

Analistii consultati anticipau un castig operational de 2,14 miliarde de euro.

Grupul a anuntat in martie ca se asteapta ca 2012 sa nu fie "mai putin dificil" decat anul trecut. Allianz a stabilit o tinta de profit operational de 7,7-8,7 miliarde de euro pentru acest an, dupa ce anul trecut a inregistrat 7,87 miliarde de euro.

Dezastrele naturale au cauzat pierderi mai mici de trei miliarde de dolari industriei asigurarilor in primul trimestru, comparativ cu 53 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului anterior, potrivit estimarilor Aon Benfield, cel mai mare broker de reasigurare din lume.

Allianz are programata miercuri adunarea genrala anuala a actionarilor. Pe agenda reuniunii se afla si listarea grupului pe piata de capital din China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri