UniCredit Tiriac Bank, subsidiara locala a grupului italian Unicredit, a inregistrat in primul trimestru al anului un profit net de 24,1 milioane lei (6 milioane euro), in scadere cu 26,6% fata de perioada similara din 2011, pe fondul cresterii cu 21,5% a cheltuielilor cu provizioanele.

Activele bancii s-au majorat cu 17,5% in primele trei luni din 2012, la 22,3 miliarde lei (5,1 miliarde euro).

Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 22,1% comparativ cu 31 martie 2011, pana la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzand creditele externalizate). Depozitele clientilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, in crestere cu 28% fata de finalul primului trimestru al anului trecut.

„Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evolutie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti prin valorificarea pozitiei financiare solide pe care UniCredit o are in calitate de banca locala si de institutie financiara internationala de importanta sistemica. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea in lei si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua”, a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,1% la finalul lunii martie 2012. Calitatea activelor bancii este stabila, in ciuda deteriorarii perspectivelor economice europene si locale incepand cu jumatatea anului trecut. In primul trimestru din 2012, costul anualizat al riscului a fost de 2,28% .

„Vom continua sa finantam economia romaneasca intr-un ritm prudent, dar superior celui din pietei bancare, in concordanta cu nivelul cererii de credite. In acelasi timp, ne vom concentra pe imbunatatirea calitatii indicatorilor de risc. Vizam, de asemenea, o crestere stabila a depozitelor clientilor si o pozitie confortabila a lichiditatii. Oportunitatile pentru cresterea veniturilor vor fi limitate si in acest an, din cauza volatilitatii pietelor si redresarii lente a economiei, insa vom continua sa identificam solutii optime de finantare si gestionare a banilor pentru clientii nostri”, a completat Rasvan Radu.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri