Actionarii Omniasig, noul lider al pietei romanesti de asigurari, constituit in urma fuziunii incheiate la 1 mai anul curent prin absorbtie, intre BCR Asigurari si fosta companie Omniasig (societate absorbita), l-au numit pe Mihai Tecau, in functia de presedinte al Directoratului noii companii.
Mihai Tecau (foto) a ocupat anterior in cadrul grupului Vienna Insurance functia de presedinte al Directoratului BCR Asigurari. El va fi secondat de catre Artur Borowinski, in calitate de vicepresedinte, care a fost anterior presedinte Directorat la fosta Omniasig.

BCR Asigurari a incheiat procesul de fuziune cu Omniasig la data de 1 mai 2012 si a preluat denumirea si emblema societatii absorbite.

Noua companie, functionala de la acea data, a devenit liderul pietei de asigurari cu subscrieri de 1,2 miliarde de lei anul trecut, detronand Astra, care a avut venituri de 1,01 miliarde de lei anul trecut, in contextul in care in 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurari a raportat venituri de 441 milioane de lei.

Asadar, noua companie este administrata in sistem dualist, iar noua componenta a directoratului este: Mihai Tecau - presedinte Directorat, Artur Borowinski - vice-presedinte Directorat si Sergiu Loghin, alaturi de Constantin Marica, Liviu Stoicescu, Adina Edelmaier si Daniela Covacescu - membrii in Directorat.

"Obiectivul principal al noii companii rezultate in urma fuziunii este ocuparea si mentinerea pozitiei de lider al pietei asigurarilor generale din Romania. Reteaua teritoriala a noii companii rezultate in urma fuziunii este mai extinsa si foarte bine implementata la nivel national si a fost a fost dezvoltata pe modelul mixarii celor doua retele independente anterioare, pentru a ajunge la o structura optima care sa corespunda cu nevoile si oportunitatile pietei", se arata in comunicatul companiei.

Omniasig este reprezentata in acest moment la nivelul intregii tari prin 224 de sucursale si agentii. De asemenea, compania are aproximativ 13.000 agenti activi in toata tara.

VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, iar actiunile sunt listate la Bursa de Valori din Viena. Pe piata locala, VIG controleaza si Asirom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri