Valoarea finantarilor acordate de Porsche Finance la nivelul intregului grup in primul trimestru al acestui an a ajuns la 33 de milioane de euro, cu 27% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea bunurilor finantate a fost de 26 de milioane de euro.
„In primele trei luni ale lui 2012 am continuat in directia ascendenta de anul trecut pe majoritatea segmentelor de business. De asemenea, am mentinut evolutia constanta in ciuda vremii neprielnice si a incertitudinii zonei euro care au marcat primele trei luni ale anului”, a declarat Alexander Nekolar (foto), CEO al Porsche Finance Group.

In primul trimestru al acestui an Porsche Finance Group a finantat 1.970 de autovehicule, cu 12% mai mult fata de aceeasi perioada a lui 2011.

Porsche Bank AG este actionarul principal al Porsche Finance Group Romania, grup format din cinci companii: Porsche Leasing Romania, Porsche Bank Romania, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.

Defalcat, numarul total de masini in portofoliul Porsche Leasing, la 31 martie 2012 era de 31.727, in timp ce valoarea bunurilor finantate in in perioada amintita a fost de 24 milioane de euro. Compania a cunoscut, de asemenea, o crestere procentuala de 5.2%, in ceea ce priveste noile contracte, comparativ cu trimestrul intai din 2011.

Referitor la Porsche Mobility, numarul de masini din portofoliu data amintita era de 3.848 de unitati. In acelasi timp, a avut loc o crestere cu 65% in ceea ce priveste numarul de contracte noi in comparatie cu 2011 si cu 18,5% a numarului de masini din portofoliu.

Finantarile acordate de Porsche Bank in primul trimestru au insumat 2 milioane de euro (valoarea bunurilor finantate), reprezentand o crestere a portofoliului, in comparatie cu 2011, de 4,2%.

Nu in ultimul rand, compania de asigurari a grupului, Porsche Asigurari a atins la finalul lui martie 2012 un numar de peste 10.500 de polite in portofoliul sau.

Porsche Finance Group Romania ofera produse de finantare si asigurare pentru marcile grupului Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, VW Autovehicule Comerciale, Porsche, precum si pentru marcile exclusiviste Bugatti, Bentley si Lamborghini, atat pentru autovehicule noi cat si second hand.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri