Profitul obtinut de Raiffeisen Bank International in Romania in primul trimestru al anului a crescut de doua ori, la 31 milioane euro, datorita unui avans puternic al veniturilor din dobanzi si castigului din investitii financiare si derivate, dar si scaderii cheltuielilor, scrie Mediafax.
Activele totale ale bancii austriece pe piata romaneasca au scazut cu 1,5% de la sfarsitul anului trecut pana la finele lunii martie, la 6,263 miliarde euro. Soldul creditelor s-a redus totodata cu 2%, la 4,339 miliarde euro, iar depozitele au coborat cu 0,8%, la 3,872 miliarde euro, potrivit raportului trimestrial prezentat joi de Raiffeisen.

La sfarsitul primului trimestru al anului trecut, Raiffeisen avea active de 6,12 miliarde euro in Romania, in timp ce soldul creditelor era de 4,205 miliarde euro, iar depozitele totalizau 3,42 miliarde euro.

Raiffeisen Bank International a obtinut in Romania venituri operationale de 119 milioane euro in primul trimestru, in urcare cu 11,2% fata de nivelul de 107 milioane euro din perioada corespunzatoare a anului trecut. Incasarile au scazut insa cu 6% comparativ cu trimestrul al patrulea din 2011, cand s-au plasat la 127 milioane euro.

Venitul net din dobanzi a crescut puternic, cu 35%, la 80 milioane euro, de la 59 milioane euro in primul trimestru din 2011. In ultimele trei luni ale anului trecut, incasarile din dobanzi au totalizat 72 milioane euro.

Veniturile din taxe si comisioane bancare au scazut insa cu 26%, la 33 milioane euro, de la 45 milioane euro in perioadele anterioare de raportare.

Incasarile din trading au urcat la 5 milioane euro, de la 4 milioane euro in primul si al patrulea trimestru din 2011.

Profitul net din investitii financiare si derivate a crescut la 11 milioane euro, fata de 4 milioane euro in ultimele trei luni ale anului trecut, respectiv o pierdere de 2 milioane euro in primul timestru al lui 2011.

Provizioanele constituite de Raiffeisen Bank International pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru cu 68%, la 27 milioane euro, de la 16 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, respectiv 17 milioane euro in trimestrul al patrulea din 2011.

Creditele neperformante constituiau la sfarsitul lunii martie 9,9% din soldul total de imprumuturi, fata de 8,8% cu un an in urma, respectiv 9,3% la finele anului trecut.

Cheltuielile administrative au scazut la 67 milioane euro, de la 71 milioane euro in ianuarie-martie 2011, respectiv 73 milioane euro in ultimele trei luni ale anului trecut.

Profitul inainte de taxe a crescut de doua ori fata de primul trimestru din 2011, de la 18 milioane euro la 36 milioane euro, insa a coborat fata de nivelul de 42 milioane euro din trimestrul patru.

Profitul dupa impozitare a urcat totodata la 31 milioane euro, de la 16 milioane euro in primele trei luni ale lui 2011. In ultimul trimestru al anului trecut, Raiffeisen Bank International raporta un castig de 34 milioane euro in Romania.

Rentabilitatea capitalului propriu dupa taxe a urcat la 23,9%, fata de 12,6% in primul trimestru al anului trecut, insa in scadere de la 29,1% in perioada octombrie-decembrie 2011.

Raportul dintre credite si depozite s-a imbunatatit la 112,1%, de la 122,9% la finele lunii martie din 2011.

Raiffeisen Bank International are 540 de sucursale si 5.880 de angajati in Romania, care deservesc 1,93 milioane de clienti.

Raiffeisen Bank Internatioanl detine in Romania Raiffeisen Bank, a treia banca dupa active, dar si operatiuni de leasing, administrare a activelor, asigurari si servicii de economisire si creditare in domeniul imobiliar. De asemenea, activitatile Raiffeisen din Moldova sunt consolidate la subsidiara din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri