Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca este prima banca din Romania care are 100 de Automate de Schimb Valutar (ASV), operationale, pe intreg teritoriul Romaniei.
BCR a instalat, pana in prezent, ASV-uri in toate municipiile - capitale de judet, ca si in orase cu puternic potential turistic si in zone cu un accentuat vad comercial. In Capitala, clientii pot beneficia de schimb valutar prin 26 de ASV-uri celelalte 74 de automate fiind disponibile in alte localitati din tara.

Primul aparat de acest fel a fost instalat in luna iulie 2004. De atunci si pana la data de 31 martie 2006, clientii BCR au efectuat la ASV peste 1,125 milioane operatiuni de vanzare de valuta, in numerar, insumand 160 milioane echivalent EUR.

Extinderea retelei de ASV-uri este benefica atat pentru clienti cat si pentru banca intrucat fiecare operatiune se efectueaza mai repede decat la ghiseu, tot fara comision de schimb, iar timpul de asteptare la casieriile bancii pentru efectuarea altor operatiuni se reduce semnificativ. In plus, clientii care doresc sa schimbe valuta nu mai depind de orarul de functionare al bancii, a declarat Petru Popescu, director executiv al Directiei Tezaur si Caserie din cadrul BCR.

ASV ofera clientilor BCR acces maxim la acest tip de operatiuni, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Automatul de Schimb Valutar permite clientilor sa schimbe valuta contra lei. Automatul accepta principalele valute care circula in Europa si in lume - EURO, dolari americani, lire sterline si franci elvetieni.

Suma maxima ce poate fi schimbata intr-o tranzactie este echivalentul a 2.000 lei (RON). BCR nu percepe comision valutar pentru tranzactiile facute la ASV.

Modul de functionare al ASV este simplu, asemanator cu cel al bancomatelor (ATM). Tranzactiile de schimb valutar se realizeaza foarte usor, aparatul avand meniul in limbile romana, engleza, franceza, germana si italiana. Pe ecranul aparatului este afisat cursul de schimb, valoarea bancnotei introdusa in ASV si suma ce va fi eliberata in lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri