Moneda nationala se tranzactiona la cotatii usor peste 4,4650 unitati fata de euro la finalul sesiunii interbancare, intr-o piata linistita, in care dealerii nu exclud interventia indirecta a bancii centrale.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,4650 - 4,4659 lei/euro, in scadere fata de nivelul de vineri seara, cand operatiunile se realizau la 4,4660 - 4,4710 lei/euro, scrie Mediafax.

La deschidere, bancile cotau euro la 4,4660 - 4,4680 lei, iar spre jumatatea sesiunii cursul a coborat spre 4,4650 lei/euro, unii dealeri suspectand ca evolutia a fost sprijinita de interventiile indirecte ale bancii centrale.

In a doua parte a zilei, cotatiile au fost stabile, osciland usor peste 4,4650 lei/euro.

Potrivit unor traderi si analisti citati de Financial Times, bancile centrale ale economiilor emergente au vandut in ultima perioada euro pentru a-si sprijini propriile monede, contribuind astfel la declinul puternic al monedei unice in raport cu dolarul.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat marti pentru euro un curs de 4,4646 unitati, in usoara scadere, iar referinta pentru dolar a coborat la 3,5918 lei/dolar, dupa ce la finalul saptamanii trecute moneda americana s-a plasat la un nivel record fata de leu.

In sedinta de vineri, BNR a anuntat un curs de 4,4648 lei pentru un euro, iar pentru dolar de 3,6231 unitati, reprezentand recordul istoric. Luni a fost zi nebancara pe piata locala.

Pentru francul elvetian rata de schimb a stagnat marti la 3,7179 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Bancile comerciale au practicat marti dobanzi de 4,91 - 5,39% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, peste nivelul de vineri de 4,83 - 5,32%. Randamentele pentru plasamentele la o saptamana au urcat de la 4,86 - 5,34% la 4,94 - 5,41% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri