MasterCard Europe va implementa o solutie prin care se urmareste inlocuirea numerarului pentru platile care au o valoare mai mica de 15 euro, Grupul Royal Bank of Scotland fiind primul care va aplica aceasta solutie in Europa, informeaza Rompres
Bazandu-se pe tehnologia MasterCard PayPass, primul proiect pilot va fi demarat in Marea Britanie in aceasta vara. Aproape 80% din toate platile personale din Europa - respectiv 180 de miliarde de tranzactii - sunt realizate prin numerar, in timp ce numai sase la suta sunt realizate prin intermediul cardului.

Potrivit Mastercard, de-a lungul timpul s-a demonstrat ca este mult mai economic sa se foloseasca un card de debit in locul numerarului pentru orice tranzactie cu o valoare mai mare de 15 euro.

Cercetarile MasterCard confirma faptul ca exista un potential urias privind inlocuirea acestor 15 miliarde de tranzactii de valoare mica realizate prin numerar si ca este necesara o solutie pentru platile de valoare mica care sa ajute jucatorii implicati sa exploreze si aceasta noua oportunitate - bancile europene, posesorii lor de carduri si comerciantii care in mod traditional accepta carduri.

Solutia personalizata MasterCard permite bancilor sa ofere carduri care depasesc viteza si comoditatea oferite de numerar in cazul tranzactiilor de valoare mica. Reducand costurile medii pentru fiecare tranzactie, platile prin carduri pot deveni profitabile pentru achizitiile in valoare de sau mai putin de cinci euro.

Posibilitatea consumatorilor de a face tranzactii rapid si usor, utilizand carduri "tap & go", va genera o acceptare sporita in locatiile unde se utiliza numai numerar, cum ar fi magazinele de proximitate, fast food-uri, automate de produse alimentare si parcari.

Aparitia unei Zone de Plata Unice pentru Europa - SEPA ofera industriei de plata un impuls si mai mare pentru a face din cardurile de debit o metoda de plata foarte atractiva pentru consumatori.

"Consideram ca utilizarea tehnologiei contactless MasterCard PayPass ofera o oportunitate importanta, prin care putem raspunde nevoilor consumatorilor si comerciantilor privind platile de valoare mica. Asteptam sa lucram impreuna cu MasterCard Europe pentru a testa acest produs inovator in lunile ce vor urma", a declarat Iain Clink, managing director la RBS Group Cards Business.

Solutia pentru platile de valoare mica este oferita clientilor MasterCard ca o functie aditionala a cardului bazat pe tehnologia chip EMV. Adaugata la cardul Maestro sau MasterCard sau oferita ca un card de sine statator, solutia va avea un logo distinctiv. Permitand tranzactii in valoare maxima de 25 euro in Zona Euro, programul ofera posesorului de card posibilitatea de a "arata" (sau insera daca este necesar) cardul la terminalele de la punctele de vanzare. Pentru ca nu cere un cod PIN sau vreo autorizare online, cardul este capabil sa aprobe tranzactia in mai putin de o secunda, prin intermediul tehnologiei EMV, iar emitentul are control asupra riscului.

Grupul Royal Bank of Scotland este una dintre cele mai mari companii financiare la nivel mondial. in 2000, RBS a definitivat cu succes achizitia in valoare de L21 miliarde a NatWest, cea mai mare preluare din industria bancara. De la achizitie, RBS a continuat sa-si sporeasca afacerea prin crestere organica puternica si achizitii. Grupul RBS opereaza in prezent in Europa, SUA si Asia Pacific, deservind peste 35 de milioane de clienti la nivel mondial si avand peste 140.000 de angajati. in plus fata de setul complet de servicii bancare sub marcile Royal Bank of Scotland si NatWest, Grupul RBS include Citizens Financial Group, Ulster Bank, Coutts Group, Direct Line si Churchill.

RBS Cards Business administreaza toate operatiunile de emitere de carduri si acceptare a platilor prin card ale Grupului Royal Bank of Scotland. Cards Business are 11 milioane de carduri de credit emise sub siglele principale, sigla MINT si joint venture-urile de succes, inclusiv Tesco Personal Finance. RBS Cards Business incorporeaza Streamline Merchant Services - cel mai mare furnizor de solutii de plata prin card din Europa care administreaza o tranzactie din dou in Marea Britanie.

MasterCard International este una dintre principalele companii globale de solutii de plata, oferind o varietate de servicii inovatoare in sprijinul activitatii partenerilor sai - programe de plata, instrumente de credit, de acces la depozite sau cash electronic. MasterCard administreaza un set de marci de carduri de plata recunoscute si acceptate in intreaga lume, din care fac parte MasterCard, Maestro si Cirrus si deserveste institutii financiare, companii si consumatori din peste 210 tari si teritorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri