Clientii cu credite restante, care au avut aceste imprumuturi restructurate, dar nu au reusit sa se redreseze financiar din cauza crizei, ar putea beneficia de o reducere a perioadei de interdictie de patru ani, aplicata rau-platnicilor introdusi in Biroul de Credit, a explicat presedintele Consiliului de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea.
„Trebuie sa reducem perioada de mentinere a persoanei prea mult in baza de date ca rau-platnic, este ceea ce cred eu ca trebuie sa facem in conditiile date. Criza s-a prelungit, cei care au dat dovada de spirit de raspundere au colaborat cu banca si acum trebuie sa beneficieze de clementa din partea noastra”, a mentionat acesta, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia.

Ghetea, care este si presedinte la CEC Bank, si-a exprimat prima oara acest punct de vedere in urma cu cateva saptamani, la conferinta de prezentare a rezultatelor bancii pe 2011, dar nu a dorit sa prezinte mai multe detalii, intrucat ideea nu a fost dezbatuta in cadrul ARB.

„Ma gandesc ca sistemul bancar ar trebui sa gaseasca mai multe solutii pentru clientii care nu reusesc sa-si plateasca integral datoriile, astfel incat acestia sa poata fi la un moment dat in situatia de a fi din nou acceptati la creditare”, declara presedintele CEC Bank.

Ghetea a spus ca o decizie in acest sens va fi luata si dupa consultari cu BNR.

Potrivit Biroului de Credit, stocarea datelor in sistem si afisarea lor in Raportul de Credit se face pe o perioada de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise de catre participant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri