Asirom si-a propus sa majoreze veniturile din prime subscrise cu 5-7% in acest an, de la 627,9 milioane de lei in 2011, si atingerea unui profit net similar celui de anul trecut, de 7,2 milioane de lei, a declarat presedintele directoratului asiguratorului, Mariana Diaconescu.
"Vrem sa ne mentinem portofoliul actual de polite si sa inregistram o crestere de 5-7% atat pe segmentul asigurarilor generale cat si de viata. De asemenea, vrem sa inregistram la finele anului un profit net la un nivel similar celui atins in 2011, cand s-a situat la 7,2 milioane de lei", a spus Diaconescu, conform Mediafax.

Subscrierile Asirom au totalizat anul trecut 627,9 milioane de lei, in crestere cu 18,3% fata de 2010 dar sub nivelul de 645 milioane de lei prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli.

Defalcat, asigurarile generale au adus subscrieri de 546,1 milioane de lei, de la 440,33 milioane de lei in 2010. Politele de viata au cumulat subscrieri de 81,8 milioane de lei, comparativ cu 85,1 milioane de lei in urma cu an.

In categoria asigurarilor generale, politele RCA au crescut cu 80,5%, la 290,98 milioane de lei, in timp ce asigurarile CASCO au scazut cu 22%, la 129,96 milioane de lei.

Pe segmentul bunuri si cladiri (property), subscrierile au avansat cu 13,3%, la 97,82 milioane de lei.

Anul trecut, Asirom a platit despagubiri pe segmentul de asigurari generale de 276,14 milioane de lei, in scadere cu 17,4% fata de 2010.

Daunele au crescut pe RCA cu 2,3%, la 145,02 milioane de lei, si au scazut pe CASCO cu 33,1%, la 88,64 milioane de lei. Pe property, indemnizatiile platite asiguratilor au coborat cu 39,7%, la 32,9 milioane de lei.

Asirom a incheiat anul cu un profit net de 7,22 milioane de lei, sub nivelul prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli al companiei aprobat de actionari in aprilie 2011, estimat la 39,3 milioane de lei.

In primul trimestru din 2012 subscrierile au insumat 171,8 milioane de lei, din care asigurarile generale au reprezentat 148,8 milioane de lei.

In perioada similara a anului 2011, potrivit datelor uniunii asiguratorilor din Romania, UNSAR, subscrierile Asirom au cumulat 200,7 milioane de lei, din care politele de viata au reprezentat 25,1 milioane de lei.

"Pentru un asigurator, datele din primul trimestru nu sunt relevante pentru evolutia pe intregul exercitiu financiar. Rezultatele pe trimestrul trei sunt cele care arata cum se va incheia anul pentru compania respectiva, iar in cazul Asirom si luna decembrie, cand are loc campania RCA, este foarte importanta pentru dinamica rezultatelor activitatii de subscriere", a spus Diaconescu.

Intrebata despre amenda aplicata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, ea a evitat sa comenteze.

"Nu cunoastem mai mult decat ce am citit in comunicatul CSA. Nu a venit nicio hartie de la autoritatea de reglementare care sa explice motivele care au stat la baza aplicarii amenzii. Dupa ce vom primi hartiile, vom decide ce vom face in continuare", a spus Diaconescu.

In urma cu o saptamana, CSA a sanctionat cu amenzi in cuantum total de 80.000 de lei sapte directori de companii de asigurare, care, in primele cinci luni ale anului, au inregistrat cresteri ale numarului de plangeri din partea clientilor.

In cazul Asirom, Mariana Diaconescu si directorului de daune al companiei, Ovidiu Vadean, au fost sanctionati fiecare cu amenda de 10.000 lei.

Infiintata in anul 1991, Asirom are un capital social de 157,85 milioane de lei, format din 1,57 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) controleaza un pachet de actiuni reprezentand 85,97% din capitalul social al asiguratorului, alaturi de mai multe persoane juridice - 13,43% si fizice - 0,6%.

Vienna Insurance Group mai controleaza si Omniasig (fosta BCR Asigurari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri