Managerii romani din asigurari au pornit in “cucerirea” pietei de profil din Ungaria, iar dupa Cornelia Coman, fost director general la ING Asigurari de Viata, care a preluat conducerea ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria de la 1 iunie 2012 si Violeta Ciurel, CEO AXA Life Insurance Romania, va conduce operatiunile asiguratorului francez in tara vecina.
Atat Cornelia Coman, cat si Violeta Ciurel, si-au format abilitatile manageriale in cadrul ING Asigurari de Viata, liderul pietei de asigurari de viata din Romania.

Ciurel (foto stanga) a lucrat la ING intre 1997-2010, incepandu-si cariera ca director de marketing si training pentru vanzari. Ulterior, aceasta a devenit CEO si director executiv Retail Distribution si Asigurari, pozitie pe care a ocupat-o timp de patru ani.

In 2004 s-a mutat la Amsterdam unde a fost numita director general al departamentului Global Retirement Services, ulterior devenind director general al European and International Affairs.

In 2008 a devenit CEO Regional Greenfields and Business Development - Insurance Central Europe la ING. Din septembrie 2010, Ciurel „s-a transferat” la AXA Life Insurace Romania.

Cornelia Coman (foto dreapta) s-a alaturat echipei ING Asigurari de Viata la 1 iunie 1998, ca actuar, iar in perioada 2001-2006 a ocupat pozitia de director Actuariat si Management al Investitiilor.

In 2006, ea a fost numita director general adjunct, iar in 2008 a preluat conducerea a companiei in calitatea de director general al ING Asigurari de Viata.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Cornelia Coman, spunea ca este sigura de faptul ca va avea foarte multe de invatat in Ungaria si ca are sansa de a se dezvolta mai mult in calitate de lider intr-o cu totul alta cultura, pe o piata de asigurari de viata mult mai matura decat in Romania si la conducerea unui business de doua ori mai mare decat cel de pe plan local.

"Stiam de aproape un an de zile ca va trebui sa fac un pas mai departe in cariera. Desi credeam ca mental sunt pregatita, in momentul in care am primit vestea am fost putin socata, mai ales stiind situatia din Ungaria si cat de complicat este din punct de vedere economic si politic; neprietenos pentru mediul de afaceri. Apoi am trait o alta reactie, mai degraba emotionala, generata de faptul ca ma despart de companie. Imi este greu sa ma impac cu ideea ca plec de aici dupa 14 ani. Va conta foarte mult ce se va intampla acolo si modul in care familia se va adapta departe de Romania. Nu poti sa duci un job de acest gen, care este extrem de solicitant, pentru ca ai o responsabilitate foarte mare, daca nu ai o sustinere acasa", preciza Coman.

Familia a contat si in alegerea Violetei Ciurel de a se intoarce in Romania, pentru ca numai dupa o luna sa preia conducerea AXA Asigurari.

"N-am avut de gand sa ramanem in strainatate si nici nu ne tenteaza. Aici este casa noastra si aici avem prieteni. Nu este usor sa traiesti in strainatate, indiferent cat de bine ar fi sau in ce tara civilizata locuiesti. Partea sociala este mai dificila pentru ca mentalitatea, cultura si deschiderea oamenilor sunt diferite. Noi suntem invatati ca aici, cu musafiri, sa mergem in vizite; pe cand in Olanda astfel de oportunitati sunt limitate", a explicat Ciurel, intr-un interviu acordat wall-street.ro pentru sectiunea Lunch cu un CEO.

Astfel, pentru a nu fi departe de casa, CEO AXA Asigurari va conduce in continuare si operatiunile din Romania, fiind nevoita sa faca naveta intre Budapesta si Bucuresti.

Cum se prezinta piata de asigurari din Ungaria


Piata de asigurari din Ungaria a scazut cu 3,3% in 2011, in moneda locala, si cu 13,3% in euro, pana la un nivel de 2,62 miliarde euro, din cauza deprecierii forintului fata de moneda europeana, potrivit xprimm.com.

Asigurarile de viata reprezinta 52% din totalul pietei, respectiv 1,36 miliarde euro. Primele brute subscrise au scazut cu 11% pe acest segment anul trecut comparativ cu 2010. Subscrierile aferente clasei de asigurari de viata clasice s-au diminuat cu 15,5%, in timp ce contractele unit-linked (asigurari de viata cu componenta investitionala – n.r.) s-au redus cu 9,7%, pana la un nivel de 958 milioane euro.

Asigurarile de viata unit-linked reprezinta 36,6% din totalul pietei de asigurari de viata.

Conform portfolio.hu, cele mai mari companii de pe piata de asigurari maghiara, atat cea generala, cat si cea de viata, in functie de primele brute subscrise, sunt Allianz, Generali-Providencia, Groupama Garancia, Aegon si ING. Cele 5 companii detin aproape 65% din totalul subscrierilor.

ING este prezenta pe piata de asigurari de viata din Ungaria din anul 1991 si este liderul acestei piete din 1997, cu o cota de 16,2%.

Pe piata din Ungaria, AXA este prezenta prin AXA Insurance Zrt, AXA Bank Europe SA Hungary Branch, AXA Voluntary & Private Pension Fund, AXA Voluntary Health Fund, AXA Hungary Investment Fund Management, AXA Personal Finance Consulting si AXA Services.

In 2011, o treime din veniturile grupului francez AXA au fost generate de regiunea Europei Centrale si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri