AXA Life Insurance, divizia din Romania a grupului francez de asigurari AXA Group, tinteste in acest an o dublare a afacerilor comparativ cu anul trecut, atat ca volum cat si din punct de vedere al valorii, la aproximativ 50 de milioane de lei, in contextul dezvoltarii retelei de distributie si lansarii de noi produse de asigurare de viata.
Grupul AXA a preluat la sfarsitul anului 2010 compania Omniasig Asigurari de Viata, care activa pe piata din Romania din 1997, de la Vienna Insurance Group (VIG). Ulterior, Omniasig Asigurari de Viata a devenit AXA Life Insurance, iar conducerea a fost preluata de Violeta Ciurel (foto).

In primul an de activitate, dupa lansarea oficiala, AXA Life Insurance si-a extins operatiunile in Romania prin cresterea numarului de agentii de la 41, in 2011, la 52 in prezent, si intentioneaza de asemenea sa ajunga la cota de 58 pana la sfarsitul anului. AXA Asigurari a inregistrat in 2011 o crestere a primelor totale subscrise de 22% comparativ cu 2010, la aproximativ 25 de milioane de lei. Cresterea a fost de peste 116% raportat la volumele new business, potrivit companiei.

In acelasi timp, compania a inregistrat pierderi de 39 de milioane de lei, in perioada mentionata, in contextul investitiilor realizate in dezvoltarea retelei de distributie, recrutare de agenti, training, lansari de produse sau campanii de sustinere a brandului (vezi video).


"Suntem inca in plin proces de expansiune si, din aceasta cauza, cred ca vom inregistra pierderi si in urmatorii trei ani. Chiar daca suntem conditionati si de piata, urmarim cresterea rapida a cotei de piata, astfel incat, pana in 2015, sa fim in top-ul jucatorilor locali in piata asigurarilor de viata din punct de vedere al achizitiei de noi clienti”, a afirmat Violeta Ciurel, CEO AXA Life Insurance.

Ea a adaugat ca grupul francez a investit anul trecut in Romania suma de 42 de milioane de lei si urmareste in pana la sfaristul anului 2012 sa aloce 61 de milioane de lei pentru investitii locale.

Directorul de vanzari al asiguratorului, Dan Buta, a declarat, totusi, ca desi AXA Life Insurance are ca obiectiv dublarea afacerilor in 2012 procesul nu este un facil. "Am preluat un portofoliu de prin anii '90, cu clienti preponderent din zona rurala si prime foarte mici. Astfel, singura noastra optiune este sa ne axam pe segemntul de new-business, de unde putem obtine prime cuprinse intre 800 si 1.000 de euro, in medie. Asta am facut si anul trecut, cand pe zona Capitalei nu aveam clienti mai deloc".

AXA a lansat, de asemenea, cu ocazia aniversarii unui an de activitate primul produs de asigurare de tip unit-linked din portofoliul sau, cu componenta investitionala controlabila, denumit Start Invest.

Cu Start Invest clientii pot avea control asupra investitiilor lor in Programele investitionale AXA, intrucat banii se pot transfera automat in Programul investitional cu cel mai scazut grad de risc, daca valoarea investitiei scade sub limita stabilita de ei. In functie de apetitul pentru risc, clientul poate investi in: fonduri cu grad scazut de risc, fonduri cu grad ridicat de risc, un mix intre cele doua, sau mixurile de fonduri puse la dispozitie de asigurator.

Clientul AXA poate adauga oricand pana la noua extra-optiuni pentru protectie suplimentara. Poate transfera banii intre Programe investitionale de doua ori pe an si poate realoca primele de asigurare intre diferitele programe investitionale gratuit. Asigurarea se poate incheia fara o prealabila evaluare medicala, clientii beneficiind in primele 6 luni de acoperire doar pentru deces din accident, urmand ca dupa primele 6 luni si pana in anul cinci acoperirea sa fie pentru orice cauza, cu exceptia afectiunilor pre-existente. Din anul 6, protectia devine totala.

Pentru investitii sunt disponibile sapte programe investitionale, iar incepand cu anul sapte, banii pot fi recuperati fara taxe pentru unitatile de acumulare. Daca polita ramane in vigoare pana la maturitatea contractului, investitia poate continua cu o suma asigurata redusa, oferind protectie in continuare. Pana la maturitatea politei, pe perioada contractului, clientul poate sa investeasca sume suplimentare, sau sa retraga o parte din valoarea contului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri