Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania - EximAsig Romania, al carei actionar majoritar este EximBank, a primit din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) autorizarea pentru practicarea a doua noi clase de asigurari.
Asadar, incepand cu data de 6 iunie anul curent, EximAsig poate subscrie riscuri si din urmatoarele clase de asigurari: asigurari de mijloace de transport aerian (incluzand si riscuri de natura catastrofica) si asigurari de raspundere civila pentru mijloace de transport aerian.

“Autorizarea pentru subscrierea riscurilor din clasele de asigurari de mijloace de transport aerian se inscrie in viziunea strategica de continuare a dezvoltarii companiei. Pana in prezent am reusit sa ne impunem pe piata de asigurari de garantii, iar datorita extinderii din anul trecut a licentelor de subscriere ne-am largit portofoliul cu clienti de dimensiuni mari din domeniul constructiilor civile si industriale, al industriei petroliere, retail sau al operatorilor portuari”, a declarat Radu Frincu, presedinte al directoratului societatii.

Autorizata initial pentru asigurari de credite si de garantii, compania detine, in prezent, licenta pentru practicarea a 10 clase de asigurari, dupa 2 ani de la inceperea activitatii. Compania detine, de asemenea, in portofoliu peste 30 de produse aferente acestor clase, printre care asigurarile de bunuri, echipamente si utilaje, asigurari de raspundere civila si profesionala, CARGO, asigurari de credite, asigurari de garantii (pentru participarea la licitatii, de buna executie a contractului sau de mentenanta) etc.

Compania a inregistrat la finalul anului trecut un volum de prime brute subscrise de 8.484.688 lei si o cota de piata de 5,67% pe segmentul asigurarilor de garantii.

Produsele EximAsig Romania se adreseaza companiilor care activeaza in domeniul productiei de bunuri si industriale, transporturilor rutiere, navale, aeriene, prestarilor de servicii, constructiilor, exportatorilor, si celor din industria IT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri