Compania Alico Asigurari, membra a grupului american MetLife, a subscris in 2011 prime brute in valoare totala de 207 milioane de lei, in crestere cu 1%, comparativ cu anul precedent, in timp ce profitul brut al asiguratorului a avansat cu 8%, la peste de 88 milioane de lei.
Alico Asigurari Romania S.A. continua sa inregistreze performante solide si raporteaza pentru 2011 un si o valoare a primelor brute subscrise in crestere usoara, potrivit rezultatelor financiare auditate ale companiei.

“In linie cu rezultatul din 2010, Alico Asigurari a incheiat anul 2011 cu un profit in crestere. Acest indicator al profitabilitatii este foarte important atat pentru clientii nostri, cat si pentru forta de vanzari si angajatii companiei”, a declarat Theodor Alexandrescu (foto), director general Alico Asigurari.

Ca pondere in portofoliul Alico Asigurari contractat anul trecut, aproximativ 75% sunt asigurari de viata traditionale, in contextul in care aceste produse ofera o suma asigurata garantata la sfarsitul contractului, alaturi de beneficiul investitional obtinut de companie. In ceea ce priveste asigurarile in caz de accident si boala, compania ramane lider cu o cota de piata de 91% din totalul primelor brute subscrise pe aceasta clasa in 2011.

"Pe parcursul anului trecut, din ce in ce mai multi romani au inceput sa perceapa importanta si rolul unei asigurari de viata. Astfel, volumul politelor rascumparate sau reziliate s-a diminuat cu peste 3% fata de 2010, iar valoarea politelor rascumparate a scazut cu 10% fata de perioada precedenta", se arata in comunicatul companiei.

In acelasi timp, Alico Asigurari a platit beneficii pentru evenimente asigurate si maturitati in valoare totala de aproape 27 milioane lei, in crestere cu 26% fata de anul precedent.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania S.A. (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife, Inc.

In ianuarie anul curent, compania britanica Aviva plc. a vandut catre gigantul american Metlife Inc. operatiunile sale din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, unde opereaza, in prezent, prin Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private. Decizia a fost in conformitate cu strategia anuntata de Aviva plc in noiembrie 2010, de a se concentra pe acele piete de mari dimensiuni.

wall-street.ro scria inca din martie 2011 despre evaluarea optiunilor pentru diviziile Aviva din Romania, Cehia si Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri