Euroins Romania, membra a grupului Eurohold, a platit in primele trei luni ale anului despagubiri in suma de 66,5 milioane de lei, cu 59% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea primelor brute subscrise de companie pe segmentul asigurarilor auto a avansat cu 121%.
Compania a solutionat un numar de 12.106 dosare de dauna in trimestrul intai din 2012, pentru ca a achitat suma de 66,5 milioane de lei. In aceeasi perioada din 2010 daunele platite au insumat 41,8 milioane de lei.

Compania a solutionat un numar de 12.106 dosare de dauna in trimestrul intai din 2012, pentru ca a achitat suma de 66,5 milioane de lei. In aceeasi perioada din 2010 daunele platite au insumat 41,8 milioane de lei.

„Am inregistrat in primele 3 luni ale acestui an o crestere de 108% fata de perioada similara a anului trecut, consemnand prime brute subscrise in valoare de 114,14 mil. lei. Aceste rezultate sunt strans legate de investitia noastra in sistemele de solutionare a daunelor”, a precizat Iulius Alin Bucsa, director general, Euroins Romania.

Cea mai mare crestere pe care compania a inregistrat-o in perioada ianuarie - martie 2012, de 121% fata de perioada similara a anului trecut, a fost pe CASCO si RCA. Astfel, valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa ajunge la sfarsitul trimestrului I din 2012 la aproape 105,4 mil. lei.

Raspunderile civile si garantiile au inregistrat la randul lor o crestere de 55% si respectiv 79% in intervalul mentionat, volumul primelor brute subscrise in trimestrul I din 2012 pentru aceste clase ajungand la aproape 2 mil. lei.

O crestere de 21% s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor property, primele brute subscrise ajungand la valoarea de 4,3 mil. lei, fata de primele trei luni ale anului 2011, cand acestea au fost de 3,5 mil. lei.

In ceea ce priveste strategia pentru urmatoarea perioada, directorul general al companiei spune ca Euroins va miza in continuare pe asigurarile non-auto, in special pe segmentul property.

Compania este membra a Euroins Insurance Group (EIG), alaturi de Euroins Bulgaria, Euroins Macedonia si Euroins Health.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri