Actionarii companiei de asigurari Astra (ATRA) au decis infiintarea unei firme de asigurare-reasigurare in Georgia si participarea la constituirea capitalului acesteia, piata unde subscrierile au totalizat anul trecut circa 140 milioane euro, conform Mediafax.
Astra Insurance-Reinsurance Georgia va fi condusa de presedintele Directoratului companiei din Romania, Alexander Adamescu, potrivit unui comunicat transmis de Astra pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Alexander Adamescu este fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care detine 99,7% din actiunile Astra.

Compania este liderul pietei de asigurari din Romania dupa nivelul subscrierilor in 2011, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

Compania detine o sucursala in Ungaria, Astra Biztosito, care si-a inceput activitatea in octombrie 2010. Sucursala a inregistrat in 2011 subscrieri de 65,8 milioane lei, de la 77.624 lei in urma cu an.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine 99,7% din actiunile Astra, prin firmele The Nova Group Investments Romania (72,68%) si Epsilon Estate Provider (27,02%).

La nivelul anului 2011, subscrierile industriei locale de asigurari au insumat 7,95 miliarde lei (aproximativ 1,9 miliarde euro), in scadere cu 4,3% fata de 2010, rezultat influentat de reducerea veniturilor din polite generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri