Cursul de schimb a depasit pragul de 4,5 lei pentru un euro, dupa ce moneda nationala s-a depreciat cu 0,77%, iar Banca Nationala a Romaniei a publicat un nivel de referinta de 4,5142 lei/euro.
Analistii sunt de parere ca tensiunile politice din interiorul tarii, culminate cu o eventuala suspendarea a presedintelui Traian Basescu, afecteaza stabilitatea cursului de schimb si ca este foarte posibil sa vedem leul in perioada imediat urmatoare la un nivel de 4,55 unitati/euro.

„Evolutia cursului de schimb, in special deprecierea leului, este rezultatul a ceea ce se intampla in afara tarii si nu in Romania. Daca aceasta afirmatie ar fi fost adevarata atunci cursul EURRON evolua in tandem cu EURHUF sau EURPLN. De la inceputul anului electoral 2012 leul s-a depreciat constant si temperat de BNR pe cand zlotul si forintul s-au apreciat impreuna. Evolutia RON este influentata aproape in totaliate de deciziile economice si politice luate in interior si de sanatatea economiei”, scrie analistul economic Florin Citu pe blogul sau.

1. Cine credeti ca este de vina pentru deprecierea leului?




ING Bank estimeaza cursul de schimb pe termen mediu se situeaza la un nivel de 4,55 lei/euro.

„Politica romaneasca, de o agitatie recunoscuta, tinde sa fie ignorata ca zgomot de fundal, dar de aceasta data acapararea puterii de catre USL este destul de serioasa pentru a conduce la o slabiciune cu durata mai lunga a cursului euro-leu”, potrivit ING Bank.

Totodata, cursul leu/dolar a atins un nou maxim istoric, de 3,5827 lei/dolar.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri