Banca Nationala a Romaniei pune in circulatie, in scop numismatic, incepand din 9 iulie, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea lui Nicolae Steinhardt.

Moneda din argint are o valoare nominala de 10 lei, este rotunda, are un diametru de 37 de milimetri si o greutate de 31,1 de grame.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de monede, iar pretul de vanzare pentru moneda din argint impreuna cu brosura de prezentare, este de 421 de lei bucata. Pretul include TVA.

“Aversul reda o compozitie reprezentand manastirea Sfanta Ana - Rohia, valoarea nominala „10 lei“, stema Romaniei, inscriptia „Romania“, anul de emisiune „2012“ si textul in arc de cerc „Manastirea Sfanta Ana - Rohia“. Reversul prezinta portretul lui Nicolae Steinhardt, suprapus peste imaginea unei biblioteci, textul in arc de cerc „Monahul de la Rohia“, anii intre care a trait „1912“, „1989“ si inscriptia „Nicolae Steinhardt“, conform Bancii Nationale.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea lui Nicolae Steinhardt au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri