O noua sedinta linistita, cu evolutii lente la nivelul emitentilor de talie mare si cu o lichiditate generala modesta. In prima parte au fost usoare cresteri in piata, urmate de usoare scaderi, astfel ca cei trei indici au inchis putin mai jos decat ieri. Nu se pot spune multe despre sedinta de astazi, a fost extrem de apatica, cu putine tranzactii si fara modificari notabile la nivelul principalelor actiuni - concluzioneaza analiza Prime Transaction.

Conform sursei citate, cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie a fost BRD - Groupe Socit Gnrale (BRD), cu un rulaj de 2,1 milioane RON. La jumatatea sedintei cursul atingea maximul de 17,8 RON/actiune, fara a avea insa o sustinere la cumparare acolo, astfel ca a inceput sa scada, inchizand la 17,5 RON (-0,6%).
Banca Transilvania (TLV/a>) a avut o prestatie buna astazi, a revenit la un pret de 1,47 RON/actiune si a inchis la 1,46 RON (+0,7%), iar volumul total a revenit peste pragul de un milion de actiuni.

Sedinta destul de buna si pentru Rompetrol Rafinare (RRC), cursul a crescut rapid dupa deschidere la 0,0992 RON, maxim, dupa care s-a stabilizat pana la final, in cea mai mare parte a timpului deasupra unui pret de 0,0980 RON. Nici Petrom (SNP) nu a resimtit cresterea cotatiei petrolului pe pietele internationale la noi maxime.

Cursul nu a depasit nivelul de inchidere de ieri, 0,54 RON, inchizand pe o usoara scadere, la 0,5350 RON.

Cele mai mari variatii pozitive ale valorilor de referinta s-au inregistrat pe Zimtub Zimnicea (ZIM) +10,29% si Petrolexportimport Bucuresti (PEI) +9,08%, in timp ce o scadere semnificativa a inregistrat-o Grupul Industrial Electrocontact Botosani (ECT) - 6,67% -, conform analizei Active International.

La Bursa Electronica Rasdaq (BER), valoarea totala a tranzactiilor a fost de 1,49 milioane lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe VES Sighisoara (VESY) cu 254,9 mii lei, Prefab Bucuresti (PREH) cu 201,8 mii lei, Fructus Timisoara (FRUC) cu 160,4 mii lei, Comcereal Constanta (CCRL) cu 135,8 mii lei si IAR Brasov (IARV) cu 135,5 mii lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri