Rezultatul net al industriei asigurarilor in 2011 indica pierderi de 329,7 milioane lei, in crestere de opt ori fata de nivelul consemnat la finele anului anterior, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice , scrie Mediafax.

In 2010, pierderile nete ale asiguratorilor au insumat 41,37 milioane de lei, in coborare de la 103,21 milioane de lei in urma cu un an.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, pierderile asiguratorilor au totalizat 582,3 milioane de lei anul trecut, in timp ce profiturile au cumulat 252,6 milioane de lei.

Pierderile cele mai mari au fost consemnate de Omniasig (societatea a fuzionat cu BCR Asigurari, care la randul ei a preluat denumirea Omniasig) - 181,3 milioane de lei, urmata de Groupama Asigurari - 102,2 milioane de lei, Generali Romania (fosta ARDAF, care a fuzionat cu Generali Asigurari) - 83,2 milioane de lei, UNIQA Asigurari - 73,1 milioane de lei si AXA Life Romania - 39,5 milioane de lei.

Rezultate negative au inregistrat si Euroins Romania - 36,6 milioane de lei, Signal Iduna Asigurari de Viata - 11,1 milioane de lei, Care Romania - 8,2 milioane de lei, Aegon Asigurari de Viata - 8,1 milioane de lei si Aviva Asigurari de Viata - 6,6 milioane de lei.

In schimb, cel mai profitabil asigurator a fost liderul pietei, Astra Asigurari, cu un rezultat pozitiv de 81,01 milioane de lei, locul doi revenind Alico Asigurari de Viata - 74,03 milioane de lei, iar pe pozitia a treia s-a clasat Allianz-Tiriac Asigurari - 24,5 milioane de lei.

Locurile 4 si 5 au fost ocupate de BCR LAsigurari de Viata - 19,6 milioane de lei si de City Insurance - 17,19 milioane de lei.

Urmatoarele cinci pozitii in topul profibalitatii revin ING Asigurari de Viata - 14,7 milioane de lei, Asirom - 7,2 milioane de lei, Grawe Romania - 3,1 milioane de lei, Certasig - 1,7 milioane de lei si Credit Europe Asigurari - 1,47 milioane de lei.

Pe piata romaneasca sunt prezente un numar de 43 de companii de asigurari.

Anul trecut, piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 4,3%, la 7,95 miliarde de lei, rezultat influentat de reducerea veniturilor din polite generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri