Seful Raiffeisen Bank International (RBI), Herbert Stepic, ar putea fi nevoit sa renunte la pozitia pe care o ocupa in prezent, in cazul in care autoritatea de reglementare financiara din Austria (FMA) va dovedi ca acesta este implicat in unele afaceri imobiliare suspecte din Serbia, care contravin legilor austriece, scrie Bloomberg.
Stepic alaturi de investitori austrieci si sarbi ar fi cumparat mai multe loturi de pamant in apropiere de Belgrad cu ajutorul unui credit de 23 milioane euro obtinut de la banca Hypo Alpe-Adria-Bank International, arata probele FMA, obtinute de catre ziarul austriac Falter.

Terenurile au fost achizitionate de la statul sarb si valorau la acel moment 65 milioane euro, potrivit estimarilor Hypo Alpe. Tranzactia a fost realizata prin intermediul unei companii din Cipru, iar creditul este in prezent neperformant.

Purtatorul de cuvant al FMA, Klaus Grubelnik, a declarat ca autoritatea financiara investigheaza presupusele legaturi ale lui Herbert Stepic cu aceasta afacere, acestea fiind semnalate inca de anul trecut de catre revista Profil.

Acesta a refuzat sa ofere mai multe comentarii. Purtatorii de cuvant de la Raiffeisen si Hypo Alpe, Ingrid Krenn-Ditz respectiv Nikola Donig, au refuzat sa comenteze.

Stepic (65 de ani) este CEO al RBI din 2001.

Legea bancara austriaca presupune ca, printre altele, persoanele care ocupa functii de conducere sa aiba relatii economice „ordonate” si sa nu existe „indicii care sa puna la indoiala credibilitatea acelei persoane in gestionarea unei banci”.

RBI este prezenta in Romania prin Raiffeisen Bank, grupul detinand 99,49% din actiunile bancii.

Raiffeisen Bank International este prezenta in 17 piete din regiune prin intermediul unor banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare.

Herbert Stepic a fost decorat la finele lunii ianuarie de catre presedintele Austriei, Heinz Fischer, cu Marea Decoratie de Onoare in Aur pentru serviciile aduse Republicii Austriece, ca o recunoastere a meritelor economice ale acestuia, indeosebi in legatura cu rolul activ pe scena internationala al RBI si pionieratului sau in Europa Centrala si de Est (ECE).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri