Cotatiile monedei nationale au urcat pana la 4,6 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de miercuri, intr-o piata dominata de cerere comerciala de euro, potrivit dealerilor.
Putin dupa ora 16:30 bancile afisau cotatii de 4,5900 - 4,6040 lei/euro, in crestere cu un ban fata de aceeasi ora de marti, noteaza Mediafax.

In debut, euro era schimbat pentru 4,5800 - 4,5820 lei, nivel similar cu cel de la inchiderea sesiuni precedente, iar in prima parte a zilei cursul a oscilat foarte aproape de 4,59 lei/euro.

Cotatiile au urcat chiar spre finalul zilei si au atins un maxim de 4,6020 lei/euro, desi monedele din regiune au ramas pe plus. Potrivit dealerilor, volumele transferate au fost modeste, iar cererea de euro a venit in special din partea corporatiilor.

Referinta BNR pentru euro a crescut miercuri cu 1,91 bani, la 4,5885 lei/euro, iar rata de schimb oficiala pentru dolar a urcat cu 0,43 bani, la 3,7285 lei/dolar.

In sesiunea precedenta, referintele s-au plasat la 4,5694 lei/euro, respectiv 3,7242 lei/dolar.

Leul s-a depreciat miercuri si in fata francului, iar cursul a urcat cu 1,7 bani, de la 3,8040 lei/franc la 3,8210 lei/franc.

Leul s-a apreciat puternic luni, dupa ce primele date de la referendumul de demitere a presedintelui Basescu au aratat ca nu se va indeplini cvorumul de 50% plus unu. Cei mai multi jucatori straini au ales sa-si inchida din pozitii dupa ce in piata a fost introdus un ordin comercial important, insa dealerii nu au exclus si o prezenta discreta a BNR.

Ulterior, in sedintele de marti si miercuri, cererea comerciala de euro a intors cotatiile pe crestere.

Dobanzile afisate de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi se plasau la 4,76 - 5,254 pe an, apropiate de cele de marti, iar randamentele cu scadenta la o saptamana au ramas la 4,81 - 5,29% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri