AXA Asigurari, compania locala a francezilor de la grupul international omonim, a inregistrat o crestere de 39% a primelor brute subscrise in prima parte a anului 2012 pentru intreg portofoliu si, respectiv, de 96% pentru politele nou subscrise.
Grupul AXA a preluat la sfarsitul anului 2010 compania Omniasig Asigurari de Viata, care activa pe piata din Romania din 1997, de la Vienna Insurance Group (VIG). Ulterior, Omniasig Asigurari de Viata a devenit AXA Life Insurance, iar conducerea a fost preluata de Violeta Ciurel (foto).

Anul trecut, AXA Asigurari a inregistrat o crestere a primelor totale subscrise de 22% comparativ cu 2010, la aproximativ 25 de milioane de lei. Cresterea a fost de peste 116% raportat la volumele new business.

Ca urmare, in primul semestru din acest an, primele brute subscrise au ajuns la peste 20 de milioane de lei, in crestere cu 39%, pentru intreg portofoliu, potrivit estimarilor wall-street.ro, si, respectiv, de aproximativ 96% pentru politele nou subscrise.

Violeta Ciurel, CEO AXA Life Insurance, declara in luna iunie anul curent ca divizia din Romania a grupului francez de asigurari AXA Group, tinteste in acest an o dublare a afacerilor comparativ cu anul trecut, atat ca volum cat si din punct de vedere al valorii, la aproximativ 50 de milioane de lei, in contextul dezvoltarii retelei de distributie si lansarii de noi produse de asigurare de viata.

In acelasi timp, pe parcursul acestei jumatati de an, AXA a lansat prima polita de asigurare de sanatate, precum si primul unit-linked, ceea ce a incurajat cresterea subscrierilor companiei, si si-a extins si reteaua de distributie pana la 53 agentii in intreaga tara.

Tot anul trecut, compania a inregistrat pierderi de 39 de milioane de lei, in contextul investitiilor realizate in dezvoltarea retelei de distributie, recrutare de agenti, training, lansari de produse sau campanii de sustinere a brandului.

"Suntem inca in plin proces de expansiune si, din aceasta cauza, cred ca vom inregistra pierderi si in urmatorii trei ani. Chiar daca suntem conditionati si de piata, urmarim cresterea rapida a cotei de piata, astfel incat, pana in 2015, sa fim in top-ul jucatorilor locali in piata asigurarilor de viata din punct de vedere al achizitiei de noi clienti”, declara in luna iunie Violeta Ciurel.

Ea a adaugat ca grupul francez a investit anul trecut in Romania suma de 42 de milioane de lei si urmareste in pana la sfaristul anului 2012 sa aloce 61 de milioane de lei pentru investitii locale.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri